Анди Руис Джуниър свали три пъти Луис Ортис и спечели

...
Анди Руис Джуниър свали три пъти Луис Ортис и спечели
Коментари Харесай

Анди Руис свали 3 пъти Луис Ортис, спечели елиминатора

Анди Руис Джуниър смъкна три пъти Луис Ортис и завоюва по точки багра в тежка категория  след което незабавно изиска пердах с Дионтей Уайлдър. Сблъсъкът в Лос Анджелис бе елиминатор на WBC за купата, която сега държи Тайсън Фюри. Уайлдър пък се завръща на кръга на 15 октомври и все още е кандидат №1 в листата на Световния боксов свет.

В ЛА Руис и Ортис изиграха 12 вълнуващи рунда, а някогашният първенец в тежка категория завоюва по точки. Американецът от мексикански генезис смъкна в нокдаун Ортис два пъти във втори рунд, преди да прати кубинеца още веднъж на земята в седми. Резултатите демонстрираха, че мача е бил равносилен и нокдауните на Руис са му извоювали успеха. Решението на реферите бе единомислещо.

Andy Ruiz answers back with a BIG knock down!
— FOX Sports: PBC (@PBConFOX)
Веднага след срещата Руис Джуниър изиска пердах против Уайлдър. Бронзовия бомбардировач се изправя против Роберт Хелениус на 15 октомври в различен елиминатор на WBC. Ако го завоюва това значи, че Уайлдър и Анди Руис може да се срещнат в двубой, който да дефинира противника на Фюри за купата, в случай че тя към момента е у него. Циганския цар е в развой на образуване на мач против Олександър Усик, който да сплоти всички трофеи в тежка категория.

Дано Бог да разреши Уайлдър да победи Хелениус през октомври “, разгласи Руис. „ Аз и той сме от една организация. Искам да благодаря на Ал Хеймън, тъй като той може да провежда този пердах. Нека го създадем “, добави Руис младши.

Уайлдър не е бил на кръга откогато загуби трилогията против Фюри през октомври 2021. Бронзовия бомрабрдировач призна, че няма желание да стопира преди 40-ата си година. 

The winner by unanimous decision is " The Destroyer " Andy Ruiz!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР