Анди Мъри през настоящия сезон за пореден път изуми света

...
Анди Мъри през настоящия сезон за пореден път изуми света
Коментари Харесай

Двукратният шампион е аут: Мъри не спечели нито сет срещу играч без победа на хард през сезона

Анди Мъри през сегашния сезон за следващ път изуми света със своя борбен темперамент и несклоняем дух, като на цели три пъти печелеше своите дуели след избавени мачболи, като непроменяемо, с цел да реализира победа, се нуждаеше от трисетова борба. В последна сметка дебютният триумф в поредни сетове през 2023-та за шотландския войник пристигна на Мастърса в Индиън Уелс, откакто той надигра квалификанта Раду Албот, преди след това в мача на поколенията да загуби от сънародника си Джак Дрейпър.

Днес пък носителят на три трофеи от Големия шлем откри акцията си на конкуренцията от същата категория в Маями, където в повторен първенец, само че завръщането му във Флорида надалеч не протече по проект. Срещу себе си някогашният номер едно имаше Душан Лайович, който сервира самобитната изненада и отстрани Мъри още на старта с привидно безапелационното 6:4 7:5, осигурявайки си конфликт с домакинския представител и 30-и подложен в схемата - Максим Креси.

В началото на дуела сервиращите нямаха никакви усложнения с това да печелят личните си подавания, преди последователно сър Анди в миговете си на ретур да стартира да указва прочут напън над сърбина. Повишената активност в разиграванията очевидно беше само в интерес на някогашния повторен първенец, който поредно на два пъти разполагаше с брейкбол, само че пасивността му в основните обстановки му попречи да ги оползотвори. Именно това пък изигра ролята на " избавителен пояс " за международния номер 76, който се въодушеви от отразените шансове пред британеца и съумя на собствен ред да придобие самодейността на корта, като засвидетелства класата си на бивш финалист на шампионата от същия сан в Монте Карло и проби решаващо в седмия гейм, записвайки откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част началният удар беше водещото оръжие в арсенала на всекиго от двамата състезатели, като поради функционалността му на оптимално високо ниво, то завладяващите моменти липсваха и подаванията скоростно се трупаха в активите на сервиращите. В това русло се доближи до деветия гейм, когато Лайович изненада някогашния номер едно с плътността на отиграванията си от бекхенд, при което осъществя привидно съдбоносен пробив, само че в мачовете с присъединяване на Мъри краят не идва по този начин елементарно и шотландският войник потвърди наименованието си, отговаряйки с рибрейк. Дори това обаче не съумя да пречупи жаждата за триумф на сърбина, който незабавно се абстрахира от случилото се и макар задатъка от 40:15 на трикратния притежател на " мейджър " титли, то станахме очевидци на трети следващ пробив, като в този случай новобранецът беше безукорен и подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР