Анатоли Нанков беше експлозивен нападател и от тези играчи, които

...
Анатоли Нанков беше експлозивен нападател и от тези играчи, които
Коментари Харесай

Анатоли Нанков похвали трансферната политика на ЦСКА

Анатоли Нанков беше избухлив нападател и от тези играчи, които имат футболен разсъдък. Той е по два пъти първенец и притежател на Купата на страната с ЦСКА, както и част от националния тим на България при последното му присъединяване на финали на международно състезание - през 1998 година във Франция.

През последните години Нанков е треньор, като сега води втородивизионния Струмска Слава. Анатоли Нанков даде изявление за Nostrabet.com, в което изяснява за какво ЦСКА ще завоюва следващия си мач от шампионата, коя е повода за неповторимата серия на тима и за какво той ще приключи на върха в класирането.
 Анатоли Нанков пое отбор от Втора лига
Анатоли Нанков пое отбор от Втора лига

Анатоли Нанков извежда Струмска популярност на първа подготовка

Г-н Нанков, има ли любимец в мача ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА?

- Фаворит е ЦСКА, който се бори за купата и се намира в неповторима серия от 9 победи и 2 равни в последните си 11 мача. Аз персонално чакам играчите на Саша Илич да завоюват и да запазят преднината си от 4 точки на върха.

Значи изключвате Черно море да сервира сензация в Разград?

- Мисля, че Лудогорец няма да допусне втора поредна неточност вкъщи и по тази причина споделям, че за ЦСКА е значимо да победи, с цел да не бъде понижен задатъка му пред втория. Четири точки въпреки всичко са удобна преднина.

ФК ЦСКА 1948 ще успее ли да окаже опозиция?

- Със сигурност, защото разполага с положителни реализатори и през зимата за следващ път направиха мощна селекция. Предвид това, ще е доста мъчно за ЦСКА, само че пък сложните победи са и най-сладки.
 Вратар на ЦСКА получи повиквателна за националния тим на Австралия
Вратар на ЦСКА получи повиквателна за националния тим на Австралия

Стражът играе за дублиращия отбор на " алените "

Кое ще е основно за крайния излаз от срещата?

- Огромното предпочитание на ЦСКА да стане първенец, и отборната и самостоятелна класа, с която разполага отборът. Също и дежурната поддръжката от трибуните, защото публиката ще бъде 12-ият състезател на ЦСКА и в този дуел.

Ако би трябвало да сравните двата съперника чисто спортно-технически, какво бихте споделили?

- И двата отбора разполагат с доста положителни футболисти, само че тези на ЦСКА са по-добри и обстоятелствата го демонстрират, щом тимът е с 9 точки пред своя конкурент.
 ЦСКА поздрави Дюкенс Назон
ЦСКА поздрави Дюкенс Назон

Нападателят беше определен за състезател №1 на 20-ия кръг в Първа лига

Предвид това, че доста почитатели на ЦСКА ще останат отвън стадиона, защото на клуба бяха отпуснати малко билети, се сътвори напрежение. Очаква ли то да ескалира и да се стигне до ексцесии?

- Няма да има такива. Феновете на ЦСКА са рационални и знаят, че тъкмо в този миг е ненужно да се стига до санкции за клуба. Моето персонално мнение е, че ще има феърплей на терена, на трибуните и към стадиона.

Как може да бъде спрян Дюкенс Назон?

- Очаквах да ме попитате по какъв начин може да бъде спрян ЦСКА. Относно Назон обаче, да, той се намира в невероятна форма, както прочее и целият тим. Назон материализира напъните на колектива и го прави по незабравим метод. Тук е значимо да отбележа, че ЦСКА случва на централни нападатели и би трябвало да бъдат поздравени тези, които ги притеглят. Защото преди Назон бяха Каранга, Али Соу, Кайседо и видяхте за какъв брой пари ги продадоха. Същото несъмнено ще стане и с Назон. Значи, от една страна би трябвало да похвалим селекционерите, а от друга управлението, което взе въпросните играчи за малко пари, а ги осребри за милиони. Това са страхотни покупко-продажби и страхотна трансферна политика.

Харесва ли Ви по какъв начин играе ЦСКА?

- Харесва ми по какъв начин играе и най-много, че побеждава. Щом реализират такива резултати, значи играчите и Саша Илич се оправят. Той е намерил верните реализатори, съумява да извлече максимума от тях и те да поддържат непрекъснато положително игрово равнище на терена.

Дойде ли време ЦСКА да прекъсне шампионската надмощие на Лудогорец?

- Да. ЦСКА ще стане първенец, тъй като с продукциите си демонстрира, че най-вече заслужава златните медали и купата ще му приляга.

Лудогорец обаче смени треньора и нямам доверие да се съобщи?

- Можем да предположим, че ще има напредък при Лудогорец и ще загуби малко точки до края, само че същото се отнася и за ЦСКА. Тимът знае, че получава невероятна опция да бъде първи след толкоз време и имам вяра, че ще се възползва от нея. ЦСКА е подвластен единствено от себе си и от ЦСКА се желае единствено едно нещо - да продължи да побеждава.
 Дюкенс Назон: Нагласата ни против ФК ЦСКА 1948 е по-голяма, тъй като почитателите желаят да ги убием
Дюкенс Назон: Нагласата ни против ФК ЦСКА 1948 е по-голяма, тъй като почитателите желаят да ги убием

Трябва да внимавам с тежестта си, споделя той

Възможно ли е купата да се реши в директния дуел сред ЦСКА и Лудогорец на " Армията "?

- Не имам вяра. Каквото и да се случи в този мач, има още доста след него, като на двата противника ще им предстоят тежки срещи, а и ще се срещнат между тях и в плейофите. В нашето състезание се видя, че всеки може да губи и да печели точки, тъй че ЦСКА го чакат още доста финали, от които обаче съм сигурен, че ще излезе с чест.

Как би трябвало да играе ЦСКА отсега нататък?

- Ако резервира това равнище, ще е задоволително, въпреки че съм уверен, че ще желае и да надгради. Във футбола обаче има доста справедливи и субективни фактори, и по тази причина е значимо тимът да има шанс, да няма травми и заболявания, и да има колкото се може по-малко санкции. Останалото зависи от треньора, а Саша Илич сподели, че се оправя, защото поддържа играчите във форма, прави сполучливи ротации в състава и да избира печеливши тактики.

Такъв ЦСКА ли искахте да виждате?

- Този тим и неговите последователи страдаха доста години наред и заслужават напъните на всички в клуба и последователите му да бъдат възнаградени. В предните сезони ЦСКА също имаше мощни моменти, само че все нещо не доближаваше, само че през това състезание класата на ЦСКА е съчетана с неизменност и по тази причина купата ще се върне там, където е нейното място - в музея на " Българска войска ".
 Столична дирекция на вътрешните работи: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, само че единствено БФС има компетенцията да го реалокира
Столична дирекция на вътрешните работи: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, само че единствено БФС има компетенцията да го реалокира

От футболната централа за момента резервират безмълвие
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР