Ананасът е най-обичаният тропически плод, който се радва на голяма

...
Ананасът е най-обичаният тропически плод, който се радва на голяма
Коментари Харесай

14 невероятни ползи за здравето от ананасa

Ананасът е най-обичаният тропически плод, който се радва на огромна известност измежду хората по целия свят. Прочетете, с цел да научите по какъв начин ананасът, този чудноват плод, ни подарява с толкоз изгоди за здравето.

Като изключим богатия подбор ястия, които можем да си приготвим с ананас, като да вземем за пример салати, ястия с къри, ястия с ориз, предястия, десерти, питиета, този страховит тропически плод може да ни донесе редица позитивни резултати върху нашето тяло.

Ананасът съдържа доста хранителни субстанции като протеини, въглехидрати, фибри, витамин А, С, В1, В5, В6, фолиева киселина, калий, мед, манган, калций, натрий, магнезий и бромелаин в количества, които са от изгоди за здравето. Ето някои потребни качества на ананаса, за които би трябвало да знаем.

1. Намалява възпаленията

Ананасът има противовъзпалително деяние и оказва помощ за понижаване на инфектиране на ставите, мускулите и облекчава артритна болежка.

2. Повишава имунитета

 Ананас

Високото наличие на витамин С в ананаса оказва помощ за повишение на имунитета и работи като антиоксидант. Високото количество на аскорбинова киселина в ананаса подтиква интензивността на белите кръвни кафези и усъвършенства заздравяването на рани и пострадвания.

3. Предотвратява рак

Ананасът е директно обвързван с предотвратяването на рак на устната празнина, гърлото и рак на гърдата заради високото си наличие на витамин А, бромелаин, манган и флавоноиди.

4. Предпазва от стомашно-чревни затруднения

 Сок от ананас

Ананасът защищава от стомашно-чревни затруднения като констипация, синдром на раздразненото черво и диария. Освен това понижава риска от атеросклероза, високо кръвно налягане и съсирване на кръвта. Всичко това е резултат от високото наличие на фибри в ананаса.

5. При лекуване на респираторни болести

Бромелаинът и витамин С, съдържащи се в ананаса, са потребни при лекуването на респираторни болести, струпване на слуз и възпалена лигавица, кашлица и настинка.

6. За подсилване на костите

Ананасът съдържа приемливо количество манган, който е потребен за подсилване на костите и за поддържане на растежа и възобновяване им.

 Грилован ананас

7. Намалява сиптомите на астмата

Ананасът е потребен за понижаване на признаците на астма заради съществуването на витамин С, бета каротин и бромелаин.

8. Помага за поддържането на естествена кръвна захар

Ананасът е прелестен плод за хората с диабет, защото усъвършенства равнищата на кръвната захар и инсулина.

9. Подобрява фертилитета

Подобрява плодовитостта при мъже и дами, защото съдържа витамин А, С, цинк, мед, и фолиева киселина.

10. Тонизира и освежава кожата

Витамин С, присъстващ в огромни количества в ананаса, оказва помощ за тонизирането на кожата и равнене на тена. Повлиява позитивно акнето, понижава увреждането на кожата, управлява образуването на бръчки и забавя стареенето.

 Ползи от ананас

11. За подсилване на тъканите

Ананасът има стягащи свойства, което оказва помощ за стягане на тъканите, общ тонус на организма, понижава косопада, мускулната уязвимост и отпущането на кожата.

12. За положително зрение

Ананасът е доста потребен против дегенерацията на макулата и оказва помощ да поддържате очите си здрави.

13. Подобрява циркулацията на кръвта

Ананасът съдържа огромни количества калий. Това, от своя страна, дефинира съдоразширяващата дарба на плода, която ни оказва помощ да пазим сърцето крепко посредством попречване на атеросклероза, инсулт и сърдечни пристъпи.

14. Помага за премахването на бъбречните камъни

Пиенето на сок от ананас или яденето на ананас е от изгода за разтваряне на камъни в бъбреците.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР