Анализаторите от Morgan Stanley прогнозират, че котировките за петрола сорт

...
Анализаторите от Morgan Stanley прогнозират, че котировките за петрола сорт
Коментари Харесай

Morgan Stanley прогнозира ръст на петролните цени до 90 долара заради корабното гориво


Анализаторите от Morgan Stanley предвиждат, че котировките за петрола вид Brent ще доближат 90 $ към 2020 година, когато би трябвало да влязат в действие нови интернационалните условия за корабното гориво, което ще промени структурата на произвеждане в нефтопреработващият бранш.
Този фактор, съгласно мнението на специалистите ще е в поддръжка на цените през идващите две години доста повече, в сравнение с геополитиката на Близкия Изток и дейностите на ОПЕК, написа Bloomberg.

От януари 2020 година корабите би трябвало да употребяват гориво с по-ниско наличие на сяра, което още докара до растеж при търсенето на междинните дестилати, в това число дизеловото гориво и морския газьол, означават специалистите от Morgan Stanley.

“Очакваме битка за междинните дестилати, вследствие на което ще се усили крекинга и ще последва покачване на цените на петрола “, се споделя в прегледа.

Петролът към този момент получи поддръжка посредством ограничение на добива от ОПЕК и геополитическите опасности, в това число решението на Съединени американски щати за обновяване на глобите против Иран и смяната на контролиране на корабното гориво би трябвало да засилят въздействието върху цените.
Петролът вид Brent в този момент се търгува на едни от най-високите си равнища от края на 2014 година - 78 $ за барел. В същото време фючърсите за осъществяване през януари 2020 година са към 66,6 $ за барел.

Международната морска организация желае намаляване на оптималното наличие на сяра в корабното гориво от 3,5 % (прагово значение в множеството райони засега) до 0,5 %, което цели понижаване на замърсяванията във въздуха. Очаква се тези промени да доведат до остатък при предложенията на мазут с високо наличие на сяра и растеж на търсенето на нефтопродукти, отговарящи на новите условия, което ще накара преработващите предприятия да създават повече от тях.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР