Анализатори понижават целевата стойност на акциите на Western DigitalБизнесът с

...
Анализатори понижават целевата стойност на акциите на Western DigitalБизнесът с
Коментари Харесай

Ценова война влошава рентабилността на HDD гигант

Анализатори намаляват целевата стойност на акциите на Western Digital

Бизнесът с твърди дискове на Western Digital страда от поевтиняването на флаш паметта за SSD

Финансовите индикатори на HDD производителя Western Digital разочароват вложителите. Конкурентите понижават цените на SSD устройтвата и американската компания е принудена да направи същото, отбелязва CNBC.

Анализаторите от Cowen намалиха целевата стойност на акциите на Western Digital от 100 до 70 $. „ Смятаме, че в краткосрочна вероятност Western Digital може да загуби пазарен дял или марж, или и двете по едно и също време. Проблемът [за WD] идва от това, че съперниците влагат в възстановяване на индустриалните мощности ”, споделя Карл Акерман от Cowen.

Според прогнозата, междинната стойност на флаш-паметите ще намалее през актуалната година с 27%, а през идната – с цели 30%. В опит да усили каузи си на пазара за корпоративни и потребителски SSD, Toshiba интензивно понижава цените на своите артикули. Същото, само че в по-малка степен, прави и Intel.
още по тематиката
Карл Акерман чака Western Digital да получи доходи от 10,97 $ на акция през 2019 година, до момента в който останалите анализатори от Уолстрийт предвиждат 11,78 $ от акция. При затваряне на борсата Nasdaq в четвъртък, скъпите бумаги на компанията се търгуваха за $65,06.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР