Анализаторът и икономист Евгений Кънев написа коментар в социалната мрежа

...
Анализаторът и икономист Евгений Кънев написа коментар в социалната мрежа
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Изборите в Русия имат две цели – да легитимират Путин и да делегитимират всяко алтернативно мнение

Анализаторът и икономист Евгений Кънев написа коментар в обществената мрежа Фейсбук за започващите през днешния ден президентски избори в Русия . Според него задачата им е да легитимират Владимир Путин като боен президент . Публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

„ В Русия през днешния ден стартират изборите, които имат две цели: да легитимират Путин като боен президент, сплотяващ нацията в “екзистенциална заплаха ” и да показват голяма поддръжка за него, която да делегитимира всяко различно мнение и неговия притежател. Сигурната победа се дължи първо на силовия му уред – в това число да не допусне достоверни съперници в бюлетините и на второ място, на пропагандната машина. Силовият уред прави вероятен режима и той работи съгласно към този момент изпитаното предписание – опасността идва не от повече гнет, а от повече свободи. И по този начин, хората полека-лека са приравнени на послушни крепостни с чисто възпроизводствени функционалности.

Пропагандата – с над стогодишна традиция – има за цел да отвикне хората да мислят, като им се спускат верните тези за света. Модерният властнически метод не е възбрана на всеки източник на различна интерпретация на обстоятелствата, както при комунизма, а потреблението на централните медии да слагат подтекст, в което такова мнение да се показва като резултат на купени или защитаващи непознати ползи представители без разбор на фактическата му същина. Апропо, това е методът и на Волгин – той рядко нападна хрумвания, а техните носители.

Как се взема решение казуса с непознатата агитация в полюса на Русия – Съединени американски щати?

Да вземем Тик Ток, който несъмнено се меси в американската политика. Конгресът взема с двупартийно голямо болшинство решение приложението на американска територия да бъде продадено от китайските на американски притежатели и едвам при крах да бъде неразрешено в Съединени американски щати. Като вторият вид е на процедура неосъществим в предизборна година откакто се употребява от половината население на Съединени американски щати (над 170 млн души) и никой няма да рискува да разсърди електоралната си база. Отделно, Тик Ток може да обажалва пред американски съд всяка възбрана поради правата за независимост на словото в Конституцията. А китайските притежатели даже насърчаваха своите консуматори да натискат своите депутати в Конгреса да гласоподават против продажбата – par excellence външно въздействие.

Не на последно място, даже при продажба кодът остава в Китай, а не е ясно дали неговото възпроизводство ще резервира бизнес модела и няма да ликвидира най-успешното приложение в обществените мрежи. Проблемите са на доста равнища – теч към Китай на данни на милиони консуматори с техните привички, операция на мненията, въздействие върху изборите и прочие

Но се търси решение в границите на закона – тъй че да не пострада нито националната сигурност, нито ползите на потребителите, нито свободата на словото. Въпреки голямата опасност за демокрацията. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР