Анализът ни показва, че от над 64 000 опаковки от

...
Анализът ни показва, че от над 64 000 опаковки от
Коментари Харесай

От над 64 000 опаковки от липсващи инсулини близо 62 000 били в склада на производителя

Анализът ни демонстрира, че от над 64 000 опаковки от трите проблематични инсулина се оказва, че близо 62 000 от тях се намират в склада на производителя. Това сподели във вторник пред публицисти Боряна Маринкова, изпълнителен шеф на Българската асоциация за развиване на паралелна търговия с медикаменти, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя твърди, че 3044 са опаковките на едно от лекарства, разпределени в четирите огромни търговски компании. И изясни, че данните са на база предоставена от Изпълнителната организация по лекарствата информация от края на предходната седмица за наличността при търговците не едро и в складовите на производителя, на притежателя за позволение за приложимост. Организацията е изпратила питане до организацията по лекарствата през Закона за достъп до социална информация.

По думите на Маринкова данните сочат, че количества не се задържат при търговците на едро. Паралелният експорт няма нищо общо с проблемите на пациентите, които имат потребност от инсулинова терапия, твърди тя.

Забраната за експорт на инсулини бе удължена от здравния министър Христо Хинков до 29 февруари 2024 година Около седмица преди да изтече този период сигналите за липса на инсулини в аптечната мрежа внезапно зачестиха.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР