Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от

...
Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от
Коментари Харесай

Генерал-майор Михаил Попов: С усилия, старание и професионализъм успяхме да изпълним задачите си

Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от Сухопътните войски за образователната 2019 година се организира през днешния ден, 22 януари, под управлението на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

„ С напъните, старанието и професионализма на всеки един от състава на Сухопътните войски успяхме да поддържаме растежа на подготовка на щабовете и военните формирования за осъществяване на задания по трите задачи на въоръжените сили. Основните планувани мероприятия по подготовката през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни компликации, резултатите от нашата активност са позитивни и това ни дава мотив да отчетем годината като сполучлива “, уточни командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в обръщението си към участниците във форума.

Започна българо-американската военна подготовка "Combined Resolve XIII " в Германия

В разбора се показва, че въпреки и в изискванията на висок некомплект, през миналата година подготовката на Сухопътните войски е била ориентирана към поддържане и развиване на съществуващите отбранителни качества, нужни за осъществяване на дилемите по трите задачи на въоръжените сили, като главните старания са били съсредоточени към задача „ Отбрана”.

Генерал-майор Михаил Попов подчертава и върху взаимната подготовка като един от целите през годината. „ Участието в интернационалните учения, подготовки и образования в чужбина се затвърди като ефикасна форма за образование на офицерите и формированията за работа и осъществяване на задания в многонационална среда и способства от ден на ден за повишение на уменията на военнослужещите, полевата натренираност на формированията и оперативната съгласуемост с войските на страните от Алианса “, уточни той.

Генерал-майор Цанко Стойков: Основните задания в активността на Военновъздушни сили през 2019 година са изпълнени сполучливо

Планирано е и през 2020 година да продължат участията в учения и ротационни подготовки в подготвителните центрове на силите на Съединени американски щати в Европа. Подготовката на заявените формирования през миналата година се извърши в сходство с поетите задължения. Усилията на формированията бяха ориентирани към поддържане на качества за осъществяване на избрана задача, като се усвояваха разнообразни типове бойни и небойни дейности за реализиране на нужната подготвеност за присъединяване в груповата защита на НАТО.

Една от главните задания и през миналата година беше подготовката на формирования за осъществяване на задания по задача „ Подкрепа на интернационалния мир и сигурност”. Сухопътните войски са главния тип въоръжени сили, който способства за образуването, подготовката и окомплектоването на контингентите за присъединяване в задачи отвън страната. И в този миг те с триумф извършват поставените им задания в тясна връзка и взаимоотношение с съдружните сътрудници. Високата оценка, получена от съдружниците, свидетелства за равнището на подготовка.

Все повече искащи да постъпят в Българската войска

Командирът напомни и приноса на формированията на Сухопътните войски за оказване на помощ на популацията при превъзмогване на следствията от бедствия на територията на цялата страна, както и на подпомагане на локалната власт под формата на помощ със специфична и инженерна техника, подготвен персонален състав и експертно мнение.

„ Дори и сега военнослужещи от състава на 2- ра бригада обезвреждат следващия открит арсенал в региона на гр. Стралджа “, сподели генерал-майор Михаил Попов. Той уточни предпочитаните посоки в активността на Сухопътни войски през 2019 година - опазване равнището на подготовка на формированията, ориентиране на напъните за превъзмогване на дефицита от военнослужещи, както и интензивна и дейна работа по главните модернизационни планове.

Участниците в разбора бяха осведомени и със положението на войсковия ред и дисциплината във формированията за 2019 година Предприетите съответни ограничения за възстановяване на войсковия ред и дисциплината от командването на Сухопътните войски ограничиха предпоставките за допускане на произшествия и нещастни случаи.

Военнослужещи от Бригадното командване организираха батальонно тактическо обучение "Вратица 2019 "

На разбора участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, съветникът по военната сигурност на Президента на Република България бригаден военачалник Васил Лазаров, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, представители на Инспектората на МО, командването на Военноморски сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, управлението на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования.

„ Инвестиционните планове ще останат предпочитани за военното и политическото управление на Министерството на защитата “, сподели в обръщението си към участниците генерал-лейтенант Димитър Илиев.

„ Всички ние желаеме да изградим Сухопътните войски като съвременни, мобилни, надеждно предпазени и оперативно съвместими войски с тези на нашите съдружници от Алианса “, безапелационен бе заместник-началникът на защитата. Той се спря също по този начин и върху ограниченията за справяне с некомплекта, увеличението на обществения пакет на военнослужещите и работата по стратегическия обзор на защитата. В края на съвещанието командирът на Сухопътните войски благодари на целия персонален състав за положения труд през 2019 година и очерта главните посоки за активността през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР