Анализ на подготовката и войсковата служба във Военновъздушните сили през

...
Анализ на подготовката и войсковата служба във Военновъздушните сили през
Коментари Харесай

Генерал-майор Цанко Стойков: Основните задачи в дейността на ВВС през 2019 г. са изпълнени успешно

Анализ на подготовката и войсковата работа във Военновъздушните сили през 2019 година се организира през днешния ден, 16 януари 2020 година, под управлението на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

„ Основните задания, произлизащи от Плана за активността на Военновъздушните сили през 2019 година, са изпълнени сполучливо. Военновъздушни сили се поддържат в положение, осигуряващо осъществяването на дилемите по трите съществени задачите на въоръжените сили “, уточни в разбора генерал-майор Цанко Стойков. Той посочи високия професионализъм, с който персоналният състав обезпечава непрекъсната и ефикасна отбрана на българското и съдружното въздушно пространство и взе участие интензивно в осъществяването на задачата „ Принос към националната сигурност в спокойно време”.

Започна образованието на летателния състав за F-16

Командирът на Военновъздушни сили направи обзор на подготовката на персоналния състав и на осъществяването на дилемите през миналата година. Той подчертава и на работата по предпочитаните капиталови планове. „ Реализирането на плановете за рационализация с акцент върху придобиването на нов военен аероплан са фундаментални за сполучливото развиване на качествата на Военновъздушни сили и постигането на оперативна съгласуемост със съдружниците от Алианса “, уточни генерал-майор Цанко Стойков. „ През 2019 година провокациите пред Военновъздушни сили бяха ориентирани към възобновяване на увереността, самочувствието и мотивацията на персоналния състав, към повишение на неговата подготовка “, означи командирът на Военновъздушни сили. В този смисъл напъните са били съсредоточени за обезпечаване на последователност и постигане на равнище на подготовка на младите експерти във войските за носене на бойно дежурство и присъединяване в национални и интернационалните учения и тренировки. „ Паралелно с това на всички равнища предприехме решителни дейности за минимизиране на въздействието на главните рискови фактори, свързани с сигурността на полетите “, съобщи генерал-майор Цанко Стойков.

През 2020 година напъните на командването и персоналния състав на Военновъздушни сили предпочитано ще бъдат ориентирани в няколко посоки: запазване, поддържане и повишение на равнището на летателна подготовка за осъществяване на главните задания в родовете авиация; обезпечаване на изправна и боеготова техника; повишение на качествата на младия летателен състав; присъединяване в национални и интернационалните учения; дейни дейности за обезпечаване на високи равнища на сигурност на полетите. „ Тези цели ще обезпечат поддържането на родовете войски на Военновъздушни сили в положение, гарантиращо ефикасното осъществяване на задачите и дилемите за обезпечаване на действието на системата за военна сигурност и защита на Република България, присъединяване в развиването на отбранителните качества на Българската войска и осъществяване на поетите съюзни задължения “, уточни командирът на Военновъздушни сили.

Началникът на Висшето Военновъздушно учебно заведение бригаден военачалник Юлиян Радойски встъпи в служба

На разбора участваха началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съветникът на президента по военната сигурност бригаден военачалник Васил Лазаров, командирите на военни формирования от състава на Военновъздушни сили. „ Приветствам напъните, положени от командния състав на Военновъздушните сили за мотивацията на персоналния състав и повишение на качествата “, съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. Той уточни, че утвърждението на договорката за придобиване на нов вид военен аероплан ще затвърди ролята и мястото на Военновъздушните сили, само че и ще сложи нови провокации, свързани с подготовката за усвояването и приемането му на въоръжение. „ Същевременно ще се придобият нови отбранителни качества за съответно реагиране при спешни обстановки и ефикасна отбрана на националните ползи на Република България “, безапелационен бе началникът на защитата. Генерал Андрей Боцев съобщи, че една от главните цели на управлението на Министерството на защитата е построяването на съвременни Военновъздушни сили, съответни на актуалната среда за сигурност, притежаващи нужните качества за осъществяване на поставените задания и благонадежден сътрудник в груповата система за защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР