Ана ПиринскаЕгоизъм. Отчуждение. Агресия. Расизъм. Ксенофобия. Отчаяние. Заклеймяване. Неуважение. Отрицание.

...
Ана ПиринскаЕгоизъм. Отчуждение. Агресия. Расизъм. Ксенофобия. Отчаяние. Заклеймяване. Неуважение. Отрицание.
Коментари Харесай

Това да бъде нашата кауза!

Ана Пиринска

Егоизъм. Отчуждение. Агресия. Расизъм. Ксенофобия. Отчаяние. Заклеймяване. Неуважение. Отрицание. Диктат. Нетърпимост. Разделение. Изолация. Стрес. Депресия. Зависимости. Ненавист. Огорчение. Озлобление. Песимизъм. Отчаяние. Лицемерие. Кариеризъм. Посредственост. Страх. Унижение. Жестокост. Безнаказаност. Хаос. Лъжи.
Това са характерностите на неолибералната теория, на патологичния капитализъм и на крайния шовинизъм!
Той води до беднотия, големи неравенства, обезлюдяване, замърсяване на околната среда, обезлесяване, трудова употреба и съвременно иго, рецесия на духовността, липса на достъп до медицински грижи, неначетеност, психологични разстройства, застаряване, висока смъртност, ниска раждаемост, корупция, блян към свръхпечалби, злоупотреби, елитаризъм, класово предимство на парвенюшката буржоазия, следени медии, нездравословна взаимозависимост от технологиите, непредвидими опасности от неудържимия прогрес в развиването на изкуствения разсъдък, неуважение на персоналните права и свободи, опасност за бъдещето на нашия общ дом - планетата Земя (според Организация на обединените нации рецесията, породена от климатичните промени, към този момент е въпрос " на живот и гибел ", който може да докара до " изгубването на цели цивилизации и на огромна част от естествения свят " ).
Хората чакат решения. Опитахме ли се да отговорим на тези упования? Това ли бяха тематиките в дневния ред на нашата предизборна акция? Или пък точно съвсем цялостното им неявяване е една от главните аргументи да загубим и тези избори? Сред другите бих откроила:
- Липсата на безапелационна антикапиталистическа, антинеолиберална и антинационалистическа политическа тактика за бъдещето на ЕС;
- Категорично гледище за въвеждане и отстояване на демократични и транспарантни механизми за ръководство и надзор на Европейски Съюз вместо сегашния подмолен модел на взимане на решения в Европейския съвет, следен от десни неолиберални фундаменталисти;
- Спешно се нуждаем от реалистична стратегия за справяне с климатичната рецесия или " Зелен нов курс " по образеца на младите демократични социалисти в Съединени американски щати, който не цели единствено прекъсване на измененията в околната среда и огромен брой ВЕИ, а най-много се стреми да направи по този начин, че работническата класа да не поеме най-голямата тежест от преструктурирането на промишленостите посредством основаване на нови работни места или посредством разнообразни данъчни облекчения и стимули;
- И още нещо за загубата на изборите - отрицателният обществен облик на Българска социалистическа партия, основан от свои и непознати политици, анализатори, центрове и институти; Българска социалистическа партия бе превърната в партия на отрицанието, на разделянето, на свадите и войните, на бламирането и опълчването, на поименното заклеймяване на приятели, на търсенето на врага с партиен билет; Българска социалистическа партия бе превърната в партия, която работи на правилото " аз " против " те ".
Солидарност. Колективизъм. Задружност. Добронамереност. Приемане. Уважение. Надежда. Разбиране. Диалогичност. Търпение. Обединение. Щастие. Обич. Съпричастност. Сила. Позитивизъм. Удовлетворение. Благоденствие. Професионализъм. Образованост. Смелост. Достойнство. Милосърдие. Справедливост. Другарство. Предсказуемост. Равноправие. Солидарност. Морал. Прогрес. Честност. Надежда!
Това да бъде нашата идея!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР