Ан Хофман, главен редактор на немското списание Ди Артюел, бе

...
Ан Хофман, главен редактор на немското списание Ди Артюел, бе
Коментари Харесай

Уволниха журналиста, публикувал интервю с Шумахер, генерирано от изкуствен интелект

Ан Хофман, основен редактор на немското списание Ди Артюел, бе уволнена от поста си, откакто през седмицата изданието провокира скандал с публикуването на подправено изявление с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект.

Легендарният водач от Формула 1 не е правил обществена изява след тежкия ски случай, който претърпя в края на 2013 година Макар и фамилията му да пази положението на Шумахер в цялостна загадка, съгласно информациите той е некомуникативен, макар че е в схващане. Още преди няколко дни околните на седемкратния международен първенец оповестиха, че възнамеряват да съдят изданието поради " изявлението ", а шефът на издателската група Фруке Бианка Полман разкри, че е освободила Хофман.

" Тази публикация бе демонстрация на неприятен усет, подвеждаща и не трябваше да бъде оповестена Тя по никакъв метод не покрива журналистическите стандарти, които ние и нашите читатели чакаме от група като Функе. Главният редактор на Ди Артюел Ан Хофман, която е отпред на изданието от 2009 година насам, бе освободена с неотложен резултат ", сподели Полман.

Близките деликатно пазят персоналния живот на 54-годишния Шумахер след случая. Информацията за положението му е нищожна, като околните му са изцяло изолирани от медиите, като фамилията му се грижи за него в дома му покрай Женева.

" Личното си е персонално ", както той постоянно споделяше. Михаел постоянно ни е защитавал, в този момент ние го пазиме ", споделя брачната половинка му Корина Шумахер, в документален филм на " Нетфликс " от 2021 година

Седемте трофеи на Шумахер във Формула 1, подравнен през 2020 година от Луис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран При, като в тази ранглиста е втори след Хамилтън, който има 103 триумфа. Синът на Михаел, 24-годишният Мик, също е водач във Формула 1 и сега е играч на Мерцедес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР