Ан Бони от обикновена девойка ще се впусне в приключения

...
Ан Бони от обикновена девойка ще се впусне в приключения
Коментари Харесай

Една от първите жени пирати – Ан Бони

Ан Бони от елементарна госпожица ще се впусне в завършения на корабът на любовникът си като става една от неговите правилни “мъже ”. Необичайната работа, неприсъща за дама извършва като се бие паралелно с останалите си другари.

Незаконно дете е от аферата на татко си Уилиям Колмакс, който е прочут юрист, със своята прислужница Мери Бренан. При схващане за изневярата госпожа Колмакс ще разкрие кирливите ризи на брачна половинка си пред публиката. Със унищожена кариера, опозорената двойка ще напусне родната си страна Ирландия с дребната си щерка към Америка в търсене на положително бъдеще.

Настанилото се в щатът Южна Каролина семейство ще стартира на чисто. Със своите дълбоки знания на правосъдната система Колмакс съумява да възобнови специалността си на юрист. Справяйки се чудесно в работата си той ще бъде добре награждаван за труда си. Допълнително с това той ще стартира и занимание с пазаруване и пласиране на артикули, което по – късно ще се трансформира в сериозен бизнес. С процъфтяващата си кариера той съумява да закупи ферма, с която умножава приходите си и фамилията ще си разреши прелестна къща.
Един ден злощастие ще сполети семейството, когато Мери почива, оставяйки 12-годишната си щерка Ан да се грижи сама за големият им дом и да командва личния състав.

Момичето рядко вижда татко си заради дългите му работни дни, ангажиран да прави пари. Времето прекарано в обмисляне на работните часове на прислужниците дава визия на Бони какво е да ръководи екип. Това се оказва добра подготовка за по – нататъшният ѝ живот като корсар.

Тинейджърските години на младата бунтарка са извънредно чудати. Споменава се по какъв начин на нейна разходка през улиците мъж се пробва да я изнасили, само че тя ще му отговори с посещаване на болничното заведение, където ще прекара няколко седмици. В различен ден наръгва и убива слугиня по незнайни аргументи.
На 16 години градските случки на Ан я водят към първата ѝ обич – Джеймс Бони. Назначен на маловажна позиция измежду пирати той няма никакви любовни ползи към влюбената в него дама, само че разбирайки за нейната имотност той взема решение да даде късмет на връзката, с цел да получи част от парите на бъдещата си жена.
Когато Колмакс вижда ясните нечисти планове на Джеймс предизвестява щерка си, че е употребена за пари, само че Бони ще опонира на бащината дума и скоро след разногласието ще подписа брак с момъкът. Яростен и засегнат от дейностите на немирната си дъщеря той взема решение да я отпрати надалеч от родният дом като наказване.

В финален знак на митинг към решението на юристът двойката подпалва плантацията преди да замине.
Ан живее със брачна половинка си в компанията на доста пирати, с които се среща по кръчмите, които двамата посещават. Междувременно фантазиите на Джеймс да стане прочут се оказват напразни и той колкото да връзва двата края, камо ли да може устойчиво да устоя брачната половинка си. В обезсърчение той ще де трансформира в скришен сътрудник на кралският властник на Бахамите като се обръща против приятелите си. Тайните му задачи костват живота на доста от пиратите, които Бони познава. Заради измяната на брачна половинка си ядосаната жена ще се срещне с Калико Джак Ракъм в едно заведение. Двамата скоро от другарски връзки ще усетят връзка един към различен и те ще избягат късно една вечер дружно с транспортен съд.

Калико с позицията си на корсар офицер печели прилични пари от плячкосването си на дребни корабчета и лодки, само че прахосва всичко, с цел да си закупи облекла, бижута и единствено най – качественият алкохол. Попълнението на Ан към екипа му ще му завоюва доста благосъстояния в бъдеще. От екипажа на пиратският транспортен съд младата жена е разпознавана като предан герой, само че за враговете си тя се дегизира като мъж и не разкрива същинската си идентичност. Любовта на капитана към любовницата му е видна, когато скоро Бони ще забременее и ражда детето си на суха земя в Куба. Съдбата на бебето е неразбираема, само че се смята че поради рисковата си специалност двойката взема решение да остави рожбата си в ръцете на положително локално семейство.

Така ежедневните завършения на екипажа не престават както нормално, само че скоро на борда им ще се настани известната Мери Рийд, още една жена корсар. Двете дами бързо се сприятеляват и даже се има вяра, че в следствие развиват и сантиментални усеща една към друга. Двойката дами се борят интензивно паралелно с мъжете и имената им се чуват из карибските острови.

Един ден, обаче славата им ще им играе огромна смешка. През октомври 1720 година групата сполучливо отмъква доста съкровища и благосъстояния от испански търговски кораби. За да отпразнуват пускат котва през нощта покрай брега и стартират радостно да пеят и танцуват, пиейки до пристъп. На другата ранна заран към момента пияните пирати ще осъзнаят, че са обкръжени от кралските кораби на капитан Варнет. Неадекватните сега мъже не могат даже да държат сабите си в ръка и за удържане на врагът се грижат само Мери и Ан, само че силите им не са задоволителни да се опазят от огромният брой съперници.

С това пиратският им транспортен съд е принудително превозен до град Порт Роял в Ямайка, където групата е наказана на гибел, поради кражбите, които правят по море. Всички мъже от екипажа, в това число и капитанът им, увисват на бесилото. За разлика от тях девойките са извинени от екзекуция, тъй като лъжат, че са бременни. По закон е неразрешено жена с дете в корема си да бъде убита. Така двете са пратени в мрачен и леден затвор, само че до момента в който се пробват да измислят метод да се спасят Мери се разболява и умира.

Оттук ориста на именитата бандитка е незнайна. Подкрепяната доктрина е, че Ан съумява да избяга и продължава живота си плавайки по вълните.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР