Амстердам е поредният европейския град, който ще се опита да

...
Амстердам е поредният европейския град, който ще се опита да
Коментари Харесай

Как Амстердам планира да се справи с високите наеми?

Амстердам е следващият европейския град, който ще се опита да се оправи с прекомерно високия растеж на наемите на жилища, написа Bloomberg. В столицата на Холандия главният проблем идва от вложителите, които купуват подготвени жилища и ги отдават чартърен, изяснява изданието.

Затова политиците в страната обмислят цялостна възбрана новите домове да бъдат отдавани чартърен. С този ход те се надяват, че ще освободят жилища за 850 000 поданици на града.

Това е единствено една от стъпките, които би трябвало да охладят търсенето, откакто за последните 12 години наемите подскочиха с 40 %, а цените на жилищата доближиха рекордни стойности.

Предложението акцентира ясно и натиска, под който се намират европейските политици поради бързо растящите цени на жилищата, които оставят даже жителите от междинната класа в обстановка, в която не могат да си купят апартамент.
 Защо Берлин се замисли за национализация на жилищата?
Защо Берлин се замисли за национализация на жилищата?

Цели 44 % от жителите желаят градът да изкупи жилищата

По-този този месец испанското социалистическо държавно управление ограничи нарастванията на наемите до равнищата на инфлацията. В Берлин пък към този момент се събират подписи за референдум, на който да бъде решено дали фирмите, които ръководят постройките, да бъдат национализирани.

През 2018 година цените на жилищата в Амстердам се усилиха с 8 % до рекордните €448 хиляди приблизително. Наемите се усилват до приблизително €1 160 на месец, съгласно публични данни. И обстановката може да се утежни поради притока на хора и бизнес от Англия.

Очаква се общинската да показа своите съответни оферти до края на тази година.
 Първи щат в Съединени американски щати поставя ограничаване на повишаването на наемите
Първи щат в Съединени американски щати поставя ограничаване на повишаването на наемите

Недостигът на жилища основава голям проблем в Орегон
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР