Американците ще могат да избират да отбелязват своя пол с

...
Американците ще могат да избират да отбелязват своя пол с
Коментари Харесай

САЩ въведоха официално третия пол – ще го отбелязват с „X” в паспортите

Американците ще могат да избират да означават своя пол с хикс в заявките за издаване на паспорт от 11 април, разгласи Държавният департамент на Съединени американски щати през днешния ден, когато държавното управление на президента Джо Байдън отбелязва " Ден на транссексуалната видимост ", съобщи Ройтерс.

" От 11 април жителите на Съединени американски щати ще имат опция да избират да означават своя пол с хикс в заявката за американски паспорт, а тази опция ще стане налична и за други типове документи от следващата година ", сподели държавният секретар Антъни Блинкън.

Тази смяна е част от ограниченията, оповестени от държавното управление на Байдън, откакто някои щати започнаха ходове против транссексуалните хора.

Републиканските губернатори на щатите Оклахома и Аризона подписаха през вчерашния ден законопроекти, забраняващи на транссексуални спортисти да вземат участие в учебни спортни действия за девойки. По този метод те се причислиха към все по-големия брой щати, предприемащи сходни законодателни ограничения.

През юни предходната година Държавният департамент съобщи, че американските жители могат да избират своя пол в заявките за издаване на паспорт, без да би трябвало да показват здравна документи. През октомври беше публикуван първият американски паспорт, в който полът беше маркиран с хикс. По този метод се даде опция за избор на вид, друг от мъжки или женски пол, в американските документи за пътешестване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР