Американци вдигат втория по големина хотел у нас, комплексът ще

...
Американци вдигат втория по големина хотел у нас, комплексът ще
Коментари Харесай

Свиленград с нови казина ала Лас Вегас

Американци подвигат втория по величина хотел у нас, комплексът ще има 3 огромни игрални зали и куп ВИП-зали Отварят 750 нови работни места
Нови казина - съвсем като тези в Лас Вегас, ще има Свиленград. " Меката на хазарта " у нас е определена от американски вложител, който ще строи първокласен туристически комплекс, похвалиха се от общината.

Американците ще вложат близо 300 млн. лв.. Бляскавият комплекс ще бъде ситуиран на 143 дка, директно след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и автомагистрала „ Марица “. Луксозният комплекс ще включва огромен хотел, игрални зали, SPA център, басейн, два ресторанта, търговски площи.

Българският представител на американския фонд - „ БиСи Индъстрис “ ЕООД, тази седмица получи позволение от общината и започва градежа. Дружеството внесе в общинския бюджет 396 000 лв. налог за придобиване на имущество и още 36 000 лв. такса за утвърждение на капиталов план.

Комплексът е с разгъната застроена повърхност от 61 000 кв. м. Хотелът ще бъде вторият по величина в България с 624 стаи и леглова база от 1248 места. Ще се състои от два 9-етажни корпуса, високи по 28 метра. Игралните зали ще са три - главната ще е с повърхност 4 000 кв. м, а по-малките ВИП зали ще са с обща повърхност 1 000 кв. м. Комплексът включва два ресторанта – огромен със 724 места, и по-малък грил ресторант със 120 места. Търговският център ще е ситуиран на повърхност от 833 кв. м. Паркингът е от 500 паркоместа, в това число за рейсове, електрически автомобили и колела. Комплексът ще разполага с метан станция, бензиностанция и станция за зареждане на електрически автомобили.

Планираните работни места са най-малко 780 броя.
Свиленград е определен от американските вложители след обширно икономическо изследване от самостоятелна британска консултантска компания, заяви основният проектант на общината Анастас Карчев. Анализаторите са показали Свиленград като най-хубавото място за вложения. Отчетени са положителната инфраструктура, настоящите общи устройствени проекти на града и общината и близостта с 20-милионния мегаполис Истанбул. Очаква се модерният туристически комплекс да раздвижи бизнес средата и да увеличи стандарта на живот в региона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР