Американското военно присъствие в Афганистан и други нестабилни страни ще

...
Американското военно присъствие в Афганистан и други нестабилни страни ще
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха, че ще останат "продължително" в Сирия и Афганистан

Американското военно наличие в Афганистан и други нестабилни страни ще продължи с години, съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили, представен от ДПА.

Мили означи в излъчено през днешния ден изявление за телевизия Ей Би Си, че Съединени американски щати са в Афганистан от 18 години - отпреди някои от техните новобранци да се родят. " Подозирам, че ще продължи още няколко години ", добави той, като акцентира, че след терористичния атентат на 11 септември 2001 година задачата на изпращането на американски сили в Афганистан е била да се подсигурява, че страната в никакъв случай повече няма да стане леговище за терористи, които могат да атакуван Съединени американски щати. " Тази задача още не е завършена ", означи Мили.

" За да може тази задача да бъде сполучлива, афганистанското държавно управление и силите за сигурност ще би трябвало да могат да подсигуряват личната си вътрешна сигурност, с цел да попречат на терористи да употребяват тяхната територия за набези против други страни, изключително Съединени американски щати ".

В Сирия към момента има бойци на " Ислямска страна " и силите на Съединени американски щати " ще бъдат там дълготрайно време, тъй като е в наш народен интерес да сме там, с цел да помогнем ". Ако натискът не се поддържа, Ислямска страна може да се възроди в Сирия, предизвести Мили. Според него в Сирия ще останат към 500-600 военни, само че " анализът още не е завършен ".

Въоръжените сили на Съединени американски щати разполагат с информация за новия предводител на терористичната формация " Ислямска страна " и чакат опция да проведат интервенция против него, добави високопоставеният боен. Според него гибелта на предходния водач на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади е била тежък удар за джихадистката формация. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР