Американското разузнаване разполага със сведения, че руски полеви командири са

...
Американското разузнаване разполага със сведения, че руски полеви командири са
Коментари Харесай

CBS: Руски командири са получили заповеди за нахлуване в Украйна. Москва: Няма такива планове!

Американското разузнаване разполага със сведения, че съветски полеви командири са получили заповеди за навлизане в Украйна и към този момент възнамеряват маневрите в секторите от бойното поле, за които ще дават отговор, твърди Си Би Ес.

Телевизията цитира държавния секретар Антъни Блинкън да повтаря позицията на формален Вашингтон, че съветският президент Владимир Путин към този момент е взел решение за навлизане. Като удостоверение на опасенията си Блинкън привежда известията, че 30 000 съветски бойци ще останат в Беларус и след приключващите през днешния ден учения.

Съединени американски щати разполагат с разследващи данни, че съветските командири към този момент са получили заповедите си да нахлуят в Украйна. Това се оповестява в отчет тази неделя, а министърът на защитата Лойд Остин споделя, че не има вяра, че президентът Владимир Путин „ блъфира “.

„ Той е бил доста умишлен във връзка с сглобяването на верния тип бойни качества за поддръжка в граничния район и по тази причина разполага с редица варианти там. И можеше, можеше да нападна в къс ред “, сподели Остин на водещата Марта Радац в „ Тази седмица “ на ABC News.

В неделя CBS News заяви, че съветските командири са получили заповедите си и вършат съответни проекти по какъв начин да извършат инвазия. ​Съобщава се, че американското разузнаване има вяра, че Русия към този момент е дала заповед за навлизане в Украйна, съгласно министъра на защитата Лойд Остин.

Пред Си Би Ес посланикът на Руската федерация в Съединени американски щати Анатолий Антонов акцентира, че съветско настъпление в Украйна няма и " няма такива проекти ".

" Ние не се опитваме да отнемем територии на други страни. Бих желал да потвърдя, че Донбас и Луганск са част от Украйна ", посочи съветският посланик.

Руските медии упрекват Си Би Ес, че " доста " е " орязала " изявленията на Антонов в изявлението, излъчено на запис.

Американското държавно управление е подготвило пакет от наказания против съществени съветски банки при положение на инвазия в Украйна

Руските медии оповестяват през днешния ден за десетки нарушавания на примирието в Източна Украйна, като акцентират, че украинската войска употребява гранатомети, създадени в България. Същите източници, представени от БНР, оповестяват за починали двама мирни поданици и общо 53 000 поданици на областите Донецк и Луганск, евакуирани в Русия през последните две денонощия.

Украинските медии настояват, че съветски наемници са обстреляли неведнъж селища, намиращи се под контрола на Киев, с тежка артилерия, ситуирана измежду жилищни здания. И двете страни са единомислещи, че ескалацията на бойните дейности не отслабва към този момент четвърти ден.

По-рано тази неделя пък президентите на Франция и на Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин се договориха да положат всички старания за бързо реализиране на помирение в Източна Украйна.



Разговаряли по телефона, двамата водачи се схванаха също, че е належащо да бъде предпочетено дипломатическо решение на сегашната рецесия и да бъде направено всичко, с цел да се стигне до него.

Путин и Макрон се договориха за " интензивна работа, която да обезпечи опция за среща на Тристранната контактна група в околните часове за да се получи от всички участващи страни ангажимент за прекъсване на огъня по допирната линия " сред силите.

Според Елисейския замък двамата са се съгласили да работят за прекъсване на огъня в Украйна.

Украинският президент Владимир Зеленски пък прикани за обновяване на договарянията с Русия под егидата на ОССЕ и за неотложно преустановяване на огъня.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР