Американското правосъдно министерство сформира работна група, известна като KleptoCapture, целяща

...
Американското правосъдно министерство сформира работна група, известна като KleptoCapture, целяща
Коментари Харесай

САЩ с още по-яростни действия към Русия и олигарсите

Американското правосъдно министерство образува работна група, известна като " KleptoCapture ", целяща да сложи под лупа финансите на съветските олигарси, откакто Вашингтон ускори натиска върху Москва да приключи нашествието си в Украйна, заяви Ройтерс.

Работата на междуведомствената работна група ще бъде отдадена на налагане на наказания, експортни ограничавания и стопански ограничения, целящи да изключат Русия от международните пазари, съобщи министърът на правораздаването Мерик Гарланд (на снимката) в изказване.

Името на работната група идва от думата клептокрация, която се дефинира като корумпирани лица, които злоупотребяват с властта си, с цел да натрупват благосъстояние за сметка на ръководените от тях лица.

" За тези, които поддържат съветския режим посредством корупция и заобикаляне на глобите: ние ще ви лишим от несъмнено леговище и ще ви държим виновни ", съобщи заместник-главният прокурор Лиза Монако. " Предупреждаваме олигарсите: ще използваме всички принадлежности, с цел да замразим и конфискуваме незаконните ви приходи ", добави тя.

Оперативната група ще бъде ръководена от офиса на Монако и ще дава отговор за следствието и преследването на нарушавания на наказания. Тя ще употребява законите за гражданска и наказателна конфискация на активи, добити посредством нелегално държание.

Ден по-рано в своята тирада за " Състоянието на Съюза " президентът на Съединени американски щати Джо Байдън нападна съветския държавен глава Владимир Путин за нападението на Русия против Украйна.

" Той си мислеше, че може да нахлуе в Украйна и светът ще се промени изцяло ", сподели Байдън. " Вместо това той срещна стена от мощ, каквато в никакъв случай не си е представял. Той се изправи против украинския народ. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР