Американското правителство ще удвои на 20 милиона броя спрямо сегашните

...
Американското правителство ще удвои на 20 милиона броя спрямо сегашните
Коментари Харесай

Байдън удвои поръчките на медикамента за лечение на COVID-19

Американското държавно управление ще удвои на 20 милиона броя по отношение на сегашните 10 милиона поръчките си на медикамента за лекуване на COVID-19 на компанията Пфайзер. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция.

" Тези хапчета понижават по един впечатляващ метод хоспитализациите и смъртните случаи ", съобщи той по време на съвещание на екипа си, отдадено на битката с пандемията. " Вече направихме най-голямата поръчка в света и в този момент аз я дублирам ", съобщи той по отношение на поръчката на хапчетата на Пфайзер. Американското държавно управление отпусна 5,29 милиарда $ за първичната поръчка на 10 милиона броя от медикамента на Пфайзер, който може да бъде одобряван в домашни условия по време на появяването на признаците на COVID-19.

Байдън съобщи, че в този момент има пандемия на неимунизираните. Той регистрира, че има и случаи на болест измежду имунизираните, само че сподели, че в случай че хората са имунизирани и са получили бустерни дози, то те са във висока степен предпазени и не би трябвало да изпадат в паника поради разновидността Омикрон. " Но в случай че не сте имунизирани... хора ще умрат, ще умрат без причина ", добави той, представен от Франс прес. Лечението на Пфайзер, пуснато на пазара под името Паксловид, съставлява композиция от две хапчета, одобрявани два пъти дневно в продължение на пет дни след диагностициране на COVID-19 и през петте дни след появяването на признаците. В Съединени американски щати то беше позволено на 22 декември.

Лечението разрешава да се понижат с 88 % хоспитализациите и смъртните случаи при рисковите хора, когато се приема през първите пет дни след появяването на признаците, съгласно клинични тествания. Американските управляващи позволиха и използването за незабавни цели на медикамента на Мерк против COVID-19, предопределен за високорискови хора. Администрацията на Байдън също така завърши контракти за 500 милиона бързи теста за диагностициране на COVID-19, които ще бъдат раздадени гратис на американците, разясни говорителката на Белия дом Джен Саки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР