Американското правителство обеща да дари 500 милиона дози от ваксината

...
Американското правителство обеща да дари 500 милиона дози от ваксината
Коментари Харесай

САЩ ще купят и раздадат на бедните държави 500 млн. дози Pfizer

Американското държавно управление даде обещание да подари 500 милиона дози от имунизацията BioNTech/Pfizer на COVAX, като съвсем половината ще бъдат доставени тази година, потвърдиха през днешния ден фирмите, представени от американската редакция на Politico.
Според проектите, бедните страни ще получат 200 милиона дози тази година, а останалите 300 милиона през първата половина на 2022 година Те ще отидат в 92 страни с ниски и междинни приходи, както и всички страни-членки на Африканския съюз, съобщи организация Фокус.
 В Европейски Съюз са имунизирани 100 млн. души В Европейски Съюз са имунизирани 100 млн. души
Държавите-членки на Европейския съюз са ваксинирали напълно против ковид 100 милиона от своите жители. Това заяви ръководителят...
„ Правителството на Съединени американски щати и фирмите ще работят с COVAX, с цел да подсигуряват, че тези ваксини се доставят до посочените страни по света по метод, който е най-ефективен и обективен “, обявиха Pfizer и BioNTech в изказване.
Съединени американски щати ще купуват дозите на нестопанска цена и ще стартират да доставят през август, като всички 500 милиона се чака да бъдат доставени до края на юни 2022 година Правителството също има опция да закупи спомагателни дози през идната година, съгласно изказването.
Дарението доста засенчва обещанието на Европейски Съюз за най-малко 100 милиона дарени дози, както и предстоящото заричане на Обединеното кралство за същото. То идва и ден преди началото на срещата на върха на Г7, на фона на апели от здравни специалисти за доста и неотложно шерване на дози, с цел да се помогне на тези страни, които към момента се борят с .
Новината съответствува с обявлението на BioNTech, че ще сътвори индустриални мрежи по целия свят, в това число Африка и Югоизточна Азия. В изказване изпълнителният шеф на BioNTech Угюр Шахин сподели, че районният щаб за Югоизточна Азия в Сингапур „ ще включва и индустриални мощности за иРНК за районно и световно доставяне “.
 Екологичен потенциал приканва за освобождение от патент за имунизациите против COVID-19 Екологичен потенциал приканва за освобождение от патент за имунизациите против COVID-19
За да се форсира разпространяването на имунизациите в международен мащаб, Екологичен потенциал упорства за краткотрайно унищожаване на отбраната на правата върху интеле...
„ Целта ни е да използваме нашата лична технология за иРНК, с цел да помогнем да подобрим здравето на хората по света “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР