Американското посолство в Прищина заяви, че постигането на договор между

...
Американското посолство в Прищина заяви, че постигането на договор между
Коментари Харесай

Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на преговорите

Американското посолство в Прищина съобщи, че постигането на контракт сред Косово и Сърбия е в ръцете на двете страни, само че съобщи на договарящите, че "не могат да имат неограничена независимост на деяние ", заяви организация МИА.

В отговор на въпрос на прищинския "Газета експрес " за концепциите на някои от участниците в договарянията за промени на границите, посолството на Съединени американски щати изрази очакване Прищина и Белград да реализират постоянен контракт, който няма да провокира напрежение на Балканите.

Освен че няма да разреши да има пространство за проекти, които провокират дестабилизация, Вашингтон ясно декларира, че страните няма да имат неограничена независимост при взимането на решения за ориста на техните страни. "Ще следим доста съществено и доста внимвателно какво ще се договорят страните.

Това не подразбира те да имат неограничена независимост на деяние ", декларира дипломатическото посланичество на Съединени американски щати. Според "Газета експрес " изказването на формален Вашингтон идва след относително дълъг интервал на безмълвие, който остави пространство за спекулации, оповестени в сръбски и косовски медии, за съществуването на секрети проекти сред хора, близки до американския президент Донард Тръмп и избрани кръгове в Русия, за делба на Косово. С днешното изказване американското посолство в Прищина опровергава тези спекулации и се причислява към огромните европейски страни, които осъдиха реториката за "корекция на границите ", за което интезивно се афишира президентът на Косово Хашим Тачи, написа "Газета експрес ".

Идеите на Тачи срещнаха непряка поддръжка и от представители на формален Белград, да вземем за пример президентът Александър Вучич напоследък приказва за нуждата от "разграничаване с албанците ", а сходни хрумвания стартира и външният министър Ивица Дачич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР