Американското министерство на правосъдието спира делото срещу Майкъл Флин, който

...
Американското министерство на правосъдието спира делото срещу Майкъл Флин, който
Коментари Харесай

Реабилитират човека, заради който тръгна скандала за руските връзки на Тръмп

Американското министерство на правораздаването стопира делото против Майкъл Флин, който до февруари 2017 година бе президентски асистент по въпросите на националната сигурност. Това заяви организация Асошиейтед прес (АП), съобщи БГНЕС.
Министерството е уведомило правосъдните инстанции, че стопира разглеждането на това дело. Министърът на правораздаването и основен прокурор Уилям Бар разпореди на прокурора на град Сейнт Луди (щата Мисури) Джеф Дженсън да ревизира до каква степен правомерно и законно са работили чиновниците на ФБР при вземането на показания от Флин на 24 януари 2017 година. Дженсън стигнал до извода, че диалогът с Флин " се е провел без никаква правомерна следствена аргументация ", гласи заявката на прокурора, представено от АП.
Американският президент Доналд Тръмп съобщи пред публицисти, че е подготвен за прегледа въпроса за връщането на Флин в администрацията му.
Делото на Флин се разглеждане в границите на следствието на интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година. През февруари 2017 година Флин трябваше да подаде оставка като президентски асистент, тъй като не уведомил в цялостна степен вицепрезидента Майк Пенс за диалозите си с тогавашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк. Тръмп и основните му помощници непрестанно отхвърляха съмненията в непозволени контакти с съветски публични лица по време на предизборната акция през 2016 година.
Още: " Майкъл Флин призна, че е излъгал за връзките си с Русия "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР