Американското министерство на правосъдието съобщи, че заради коронавируса отлага разглеждането

...
Американското министерство на правосъдието съобщи, че заради коронавируса отлага разглеждането
Коментари Харесай

САЩ временно спира приемането на бежанци, идващи от Мексико

Американското министерство на правораздаването заяви, че поради ковид отсрочва разглеждането на случаите с търсещи леговище и подреди на такива хора да останат в Мексико, до момента в който не бъде взето решение по техните случаи.
Политиката " Останете в Мексико ", стартирана през декември 2018 година от администрацията на Тръмп, приканва търсещи леговище, които не са жители на Мексико, само че идват през Мексико, да останат в Мексико, до момента в който делата им се преглеждат.
Случаите, планувани до 22 април, ще бъдат разсрочени, гласи взаимно изказване на Службата на американското министерство на правораздаването за обзор на имиграцията (EOIR) и Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати (DHS). Нито програмата " Остани в Мексико ", нито чуванията ще бъдат анулирани, подчертаха те.
" DHS и EOIR са надълбоко ангажирани да подсигуряват, че хората " имат своя ден в съда ", като в същото време подсигуряват здравето и сигурността на чужденците, нашите чиновници на предната линия, експертите от имиграционния съд и нашите жители ", споделят още институциите.
Този ход се отнася за към 25 000 лица, търсещи леговище, множеството от които бягат от беднотия или гонене в страните от Централна Америка, които са принудени да останат в Мексико, до момента в който делата им се преглеждат. Върховният съд на Съединени американски щати по-рано този месец позволи политиката да остане в действие до правосъдно оборване.
Доналд Тръмп, който се стреми към преизбиране през ноември, направи борбата против незаконната имиграция един от крайъгълните камъни на ръководството си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР