Американското финансово министерство обяви в понеделник вечерта, че налага санкции

...
Американското финансово министерство обяви в понеделник вечерта, че налага санкции
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на държавната петролната компания на Венецуела

Американското финансово министерство разгласи в понеделник вечерта, че постанова наказания на държавната петролна компания Венецуела - Petroleos de Venezuela SA, известна още като PdVSA.

" Съединените щати се държат отговорно по отношение на трагичния крах на Венецуела и ще не престават да употребяват цялостния набор от дипломатически и стопански принадлежности за поддръжка на краткотрайния президент Хуан Гуайдо, Народното събрание и напъните на венецуелския народ за възобновяване на демокрацията ", съобщи финансовият министър Стивън Мнучин, мотивирайки решението за налагане на наказания на PdVSA.

" Всички парцели и ползи за благосъстоятелност на PdVSA, подлежащи на пълномощия в Съединени американски щати, са блокирани, а на лицата в Съединени американски щати като цяло е неразрешено да правят покупко-продажби с тях “, добави Мнучин. " Днешното решение за PdVSA ще помогне да се предотврати по-нататъшното отклонение на активите на Венецуела от Николас Мадуро и да се запазят тези активи за жителите на Венецуела ".

Санкциите ще доведат до блокиране от вторник на активи за 7 милиарда $, а това значи евентуални загуби на доходи в размер на 11 милиарда $ от износа на петрола в границите на годината, съобщи Джон Болтън, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати.

Санкциите са факт, откакто през предходната седмица Белият дом поддържа опозицията в разногласието за законното държавно управление на Венецуела.

Решението усилва риска от спиране на доставките на нефт от южноамериканската страна, която се смята за дом на най-големите петролни ресурси в света.

Роби Фрейзър, световен стоков анализатор в компанията Schneider Electric, предизвести по-рано в понеделник, че главният риск за петролния пазар произтича от вероятността за целенасочени наказания от страна на Съединените щати, които към момента внасят огромен дял от общия експорт на венецуелски нефт. Съединени американски щати са главната дестинация за доставките на недопечен нефт от Венецуела, получавайки към 41% от общия експорт на венецуелски нефт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР