Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва позоваването на 25-ата поправка

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва позоваването на 25-ата поправка
Коментари Харесай

Вицето Пенс не изключвал импийчмънт срещу Тръмп

Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва позоваването на 25-ата корекция в конституцията да в профил президента Доналд Тръмп от властта и желае да резервира тази опция, ако стане „ по-нестабилен “. Това оповестява CNN, базирайки се на източник, непосредствен до вицепрезидента.

Според източника на канала, опцията да се употребява сходна алтернатива против Тръмп ще стане известна тази седмица.

По-рано демократите в Конгреса започнаха подготовка за импийчмънт на Доналд Тръмп. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси е инструктирала подзаконовата комисия да бъде подготвена да стартира процедура за импийчмънт против президента. Според нея членовете на долната камара на Конгреса се надяват Тръмп неотложно да се отдръпна, само че ще употребяват всяка опция да го отстранят от властта.

25-ата корекция на конституцията на Съединени американски щати беше призната след гибелта на президента Джон Ф. Кенеди. Тя планува опцията за премахване на президента при положение на неговата некадърност да ръководи, а също по този начин разрешава да се разрешат обстановки, когато заболяването или гибелта на водача не му разрешават нито да извършва отговорности, нито да подаде оставка. До встъпването в служба на новия държавен глава вицепрезидентът ще би трябвало да работи като президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР