Американският университет в България (АУБ), Благоевград, назначи д-р Марги Енсин

...
Американският университет в България (АУБ), Благоевград, назначи д-р Марги Енсин
Коментари Харесай

Световноизвестен африканист е новият президент на Американския университет

Американският университет в България (АУБ), Благоевград, назначи доктор Марги Енсин за президент на акредитираното в Съединени американски щати и Европейския съюз образователно заведение, оповестиха от АУБ.

Д-р Марги Енсин разполага с богат опит на управителни позиции, допълват от висшето учебно заведение. От там показват, че тя е потвърден експерт по набиране на средства и извънреден комуникатор. Била е президент на колежа " Дикинсън " в Съединени американски щати и на Американския университет в Нигерия (AUN) в щата Адамава. Преди да се причисли към АУБ, тя е президент на Международния университет на Съединените щати в Африка (USIU-A) в Найроби, Кения. Под нейно управление USIU-A отбелязва забележителен растеж в броя на записаните студенти и набирането на средства, както и напредък на нововъведенията и ангажираността на общността.

От АУБ оповестяват, че ръководителят на Настоятелството към АУБ Майкъл Марвин е изразил своята наслада, че ще работят с умел админ и знаменит академик, какъвто е доктор Марги Енсин.

" Изключителният опит на доктор Енсин от предходните ѝ три поста като президент на висши учебни заведения я слага в неповторима позиция да управлява университета през този основен стадий от неговото развиване.

С непоколебима убеденост в нейното водачество имам вяра, че ще достигнем нови висоти и сполучливо ще изпълним амбициозния си петгодишен стратегически проект за влияние и напредък. ", е споделил още Майкъл Марвин, представен в известието от висшето учебно заведение.

От своя страна доктор Енсин е показала, че за нея е чест да бъде новият президент на АУБ във значим миг за университета, а работата и ще е ориентирана към одобряване на " решаващата роля на висшето учебно заведение в страната и в района ".

Настоящият президент на АУБ доктор Дейвид Еванс ръководеше университета от 2019 година Той е оповестил, че ще се завърне в Съединени американски щати след края на мандата си на 31 август. В известието на АУБ се показва, че ръководителят на Настоятелството към университета е изразил сърдечната си признателност към доктор Еванс за приноса му към университета. " В продължение на четири години той се трансформира в обичана и доста уважавана фигура измежду цялата университетска общественост. Сред безбройните значими достижения по време на президентството на доктор Еванс са неговите забележителни управителни умения по време на световната рецесия, породена от COVID-19, обезпечаването на сигурността и благополучието на цялата общественост на университета и построяването на една по-силна и по-единна институция. Нещо повече, под негово управление станахме очевидци на забележителния триумф в напъните на университета за набиране на средства и на основни усъвършенствания в академичната стратегия както в Благоевград, по този начин и в София. ", е сподели още Майкъл Марвин.

Новият президент на АУБ е десетият подред за висшето учебно заведение. Тя ще встъпи в служба на 1 септември 2023 година Д-р Марги Енсин е дълготраен покровител на концепцията за свързване на образованието с ангажираност към общността.

Д-р Енсин е почитан академик в региона на развиването, африканистиката и с помощта на опита си в Руанда, също по въпросите на геноцида, ръководството и демокрацията. Автор и редактор е на шест книги, измежду които " Руанда: история, вяра и конфликт с геноцида. Дехуманизация, отказване и тактики за предварителна защита ". Името ѝ проличава измежду редакторите на неотдавнашния специфичен брой на Peace Review, отдаден на религията във войната и мира в Африка, а неотдавна стана съавтор на книгата " Транзакционна радио директива: възстановяване на резултатите от образованието на деца в конфликтни зони ". Нейната книга " Заеми от частни банки за разрастващите се страни: модел на кредитиране посредством изкуствен интелект " е новаторска работа, в която се употребява изкуствен интелект в обществените науки. В Нигерия тя основава академични център на Premium Times, огромен онлайн вестник, отдаден на развиването и демокрацията.

Д-р Енсин изнася презентации на Световния стопански конгрес, по време на срещите на държавните глави на Общността на нациите, пред Фондацията на комерсиалната камара на Съединени американски щати и Американския съвет по обучение. Докладвала е пред Конгреса на Съединени американски щати по въпросите за световното обучение, интернационалните връзки и задграничната помощ.

Д-р Енсин получава бакалавърска степен от " Ню Колидж " във Флорида и докторска степен по интернационална политическа стопанска система от университета на Мериленд с дисертация на тематика " Изкуствен разсъдък и стопанска система ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР