Американският удар с дрон, при който бяха убити 10 афганистанци,

...
Американският удар с дрон, при който бяха убити 10 афганистанци,
Коментари Харесай

Пентагонът нарече удара с дрон с 10 жертви в Афганистан грешка, а не нарушение

Американският удар с дрон, при който бяха убити 10 афганистанци, измежду които и 7 деца, на 29 август в Кабул, е бил тактическа неточност, само че не е нарушил военните закони, съобщи Пентагонът след вътрешно следствие, съобщи " Франс прес ".

" Разследването не е разкрило никакво нарушаване на закона, включително и на военното право ", се споделя в отчет на подполковник Сами Саид от Пентагона.

Грешки при осъществяването, съчетани с спирания на връзката и отклонения при потвърждаването на данните са довели за жалост до загуба на човешки животи, добави Саид. Той акцентира, че става дума за неточност, а не за незаконно или случайно действие или за демонстрация на немарливост. Хората, забъркани в интервенцията, са си мислели по това време, че взимат на прицел източник на непосредствена опасност, добави той.

На 29 август в разгара на безредното евакуиране на Съединени американски щати от Афганистан американската войска унищожи кола " Тойота Корола ", потвърждавайки, че тя била натъпкана с експлозиви и увери, че е осуетила по този метод опит за атентат на локалното крило на " Ислямска страна ".

Но фамилията на лидера на колата Езмарай Ахмади сподели, че той е работил за неправителствена организация и че 10 души, измежду които и 7 деца, са били убити при удара. По време на следствието на случая са били разпитани 29 души, от които 22 забъркани непосредствено в нанасянето на удара. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР