Американският тийндейджър, който се оказа, че е открил сериозна грешка

...
Американският тийндейджър, който се оказа, че е открил сериозна грешка
Коментари Харесай

Епъл“ поема образованието на младежа, открил бъг в нейна програма

Американският тийндейджър, който се оказа, че е разкрил сериозна неточност в програмата за видеообжадания FaceTime, ще получи премия за откритието си, заяви BBC. От „ Епъл “ не разкриха размера на сумата, която той ще получи, само че тя ще включва средства за образованието му, научи изданието The Verge.

 © БГНЕС
Момчето откри неточност в програмата, която разрешава малко подслушване на непознат телефон без позволението или знанието на реципиента, до момента в който се употребява функционалността за групово позвъняване. Бъгът в програмата беше счетен за толкоз сериозен, че „ Епъл “ спря функционалността.

Първоначално източникът на информация за грешката в програмата не беше прочут, само че след това се оказа, че момчето и майка му няколко пъти се пробвали да предупредят компанията в няколко имейла, само че не получили отговор.

„ Епъл “ публично призна заслугата на момчето за намирането на бъга. Новината, че роденият в щата Аризона юноша ще получи премия за откритието си, пристигна в деня, когато беше пуснато софтуерно обновяване, оправящо грешката.
 Бъг в айфон разрешава подслушване на непознат телефон Бъг в айфон разрешава подслушване на непознат телефон
Технологичният колос „ Епъл “ призна за съществуването на бъг в смарт телефоните си айфон (iPhone) при потребление на приложението за видеоразговори „ FaceTim...

„ Епъл “ изплаща хонорари за бъгове, открити единствено в операционната ѝ система за мобилни устройства iOS, само че не и за операционната система MacOS, предопределена за настолни компютри и преносими компютри. Наградният фонд доближава 200 хиляди щатски $, само че пропускът първо би трябвало да бъде проучен от екип специалисти по кибер сигурност.

По-рано този месец немски „ ловджия на бъгове “ съобщи, че е разкрил сериозен пропуск в сигурността на операционната система за настолни компютри и преносими компютри, само че няма да го разгласи, до момента в който „ Епъл “ не промени политиката за възнаграждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР