Американският тенисист Раджийв Рам, който в последните години се специализира

...
Американският тенисист Раджийв Рам, който в последните години се специализира
Коментари Харесай

Шампион от Australian Open на двойки смята, че без ваксина не трябва да се играе тенис

Американският тенисист Раджийв Рам, който в последните години се специализира в играта на двойки, смята че всички участници на US Open би трябвало да бъдат имунизирани. Според сребърния медалист на двойки от Рио де Жанейро 2016, това е единственият метод състезателите да бъдат защитени от ковид SARS-Cov-2. През януари тази година Рам в парньорство с англичнина Джо Солсбъри спречели Australian Open на двойки.

" Не виждам по какъв начин всички състезатели биха се чувствали сигурни на 100 % без съществуването на ваксина, тъй като постоянно би имало риск от контакти с вируса. В спорта има доста близки контакти. Не считам, че някой шампионат по тенис, в това число и Откритото състезание на Съединени американски щати, ще се проведат, когато множеството тенисисти се усещат нестабилно. Не съм сигурен, че всеки, класирал се за US Оpen, ще има опция да пътува. Може би ще би трябвало да се изчака още ", безапелационен е 36-годишният експерт на двойки.

" Уимбълдън " беше анулиран за първи път след Втората международна война, до момента в който " Ролан Гарос " е отсрочен за септември поради пандемията. Откритото състезание на Съединени американски щати би трябвало да стартира в самия завършек на август, а окончателното решение за провеждането на шампионата в Ню Йорк ще бъде взето през юни.

Напълно е допустимо именити тенисити, като Рам, да откажат присъединяване по основание за сигурност.
 Григор Димитров може да взе участие в шампионата на Доминик Тийм
Григор Димитров може да взе участие в шампионата на Доминик Тийм

Надпреварата ще се организира в Кицбюел
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР