Американският тенисист Кевин Кинг, който е връстник на Григор Димитров

...
Американският тенисист Кевин Кинг, който е връстник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Кевин Кинг: Изглеждаше, че Григор не на 100%, благодаря за подкрепата

Американският тенисист Кевин Кинг, който е връстник на Григор Димитров реализира първа победа на равнище ATP точно против най-хубавия български тенсисист. Той посвети невероятния си триумф на татко си, който има здравословни проблеми.
 Григор Димитров загуби от международния №405 в Атланта
Григор Димитров загуби от международния №405 в Атланта

Българският позволи 23 точки за пробив против левичаря Кевин Кинг

" Фантастично е. Не бих съумял да го сторя другаде. Трибуните бяха невероятни, страхотна сила, доста съм разчувствуван от тази победа ", благодари Кинг, който е роден в щата Джорджия и живее в Атланта.

Левичарят получи " уайлдкард за квалификациите, където преодоля поредно Гуид Андреоци (Аржентина) и Райън Харисън (САЩ).

" Много е особено. Минаха няколко години, откогато баща имаше късмет да ме гледа, тъй че съм благополучен, че той може да бъде тук и да ме поддържа ", сподели разчувствания Кевин.

" Беше необикновено. Изглеждаше, че той не е на 100%, тъй че ми даде много шансове в своите сервис геймове. Но аз бях удовлетворен, че най-после затворих мача в своя изгода ", показа американецът, който на осминафинал ще играе против своя съотечественик Тейлър Фриц, който е №2 в схемата и има победа против Григор Димитров тази година.

" Ще чествам малко със фамилията и приятелите, само че по-късно ще се върна, ще направя възобновяване и ще стартира да се концентрирам върху идващия мач ", приключи Кинг.

Преди мача с Димитров, най-голямият триумф на 28-годишния американец беше срешу международния №81 Ернесто Ескобедо на " Чалънджър " шампионат през септември 2017 година. Тогава на финала той завоюва против британеца Камерън Нори също участник на осминафинал в Атланта.
 Резултати от ATP 250 в Атланта (САЩ)
Резултати от ATP 250 в Атланта (САЩ)

Григор Димитров със съществени шансове за нанагорнище в международната ранглиста
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР