Американският телевизионен канал CNBC, позовавайки се на източниците си в

...
Американският телевизионен канал CNBC, позовавайки се на източниците си в
Коментари Харесай

CNBC: Русия е провела неуспешни изпитания на крилати ракети с ядрен двигател

Американският ефирен канал CNBC, базирайки се на източниците си в разузнаването, оповестява за несполучливите тествания на съветски крилати ракети с нуклеарен мотор. Според информацията, извършени са четири теста и всички са завършили с неуспех.

Както отбелязва американският тв канал, тестванията са извършени от ноември до февруари. Най-дългият полет на ракета, прецизира CNBC, е траял не повече от две минути, тя е преодоляла 22 благи (35,4 километра), преди контролът й да бъде загубен. Най-краткият полет, съгласно информацията, е четири секунди и пет благи (8 километра).

Източниците на канала са добавили, че в оръжието, което се създава от началото на 2000-те години, се употребява стандартен бензинов мотор за политане, а по време на полета се прави превключване към нуклеарен мотор.

Събеседниците на телевизионния канал прецизират, че заповедта за тестванията е била инициирана от високопоставени представители на властта в Кремъл, макар възраженията на инженерите, които се тормозили, че системата към момента е в ранен стадий.

CNBC не оповестява за какъв тъкмо тип ракети става въпрос. Според американският канал, обаче, " хиперзвуковият летателен уред, против който Съединени американски щати понастоящем нямат отбрана, ще бъде подготвен за бойни дейности до 2020 година ". Според източници от канала, Русия два пъти сполучливо е изпитала оръжия с нуклеарна бойна глава през 2016 година Третото изстрелване е извършено през 2017 година, само че се е провалило. Четвъртото, съгласно CNBC, е планувано за лятото на 2018 година

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР