Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в

...
Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в
Коментари Харесай

Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в спринта на 200 метра

Американският спринтьор Ноа Лайлс завоюва трета поредна международна купа в спринта на 200 метра, откакто приключи преди всичко в бягането в Будапеща.

След триумфа си и на 100 метра преди пет дни, той е първият лекоатлет с дубъл на спринтовите дистанции от Юсейн Болт през 2015.

" На доста хора бе огромна цел да ме детронират. Може би случилото се на Олимпиадата ме убеди, че такова нещо като `заслужавам да спечеля` не съществува. Победите се взимат с труд. Днес направих тъкмо това. Излязох с мисълта, че купата не ми принадлежи ", съобщи той, представен от Ройтерс.

Бягането в Будапеща бе изравнено до преполовяването на дистанцията, само че Лайлс усили скоростта след завоя, откъсна се от останалите и бягаше самичък в заключителните 80 метра. Той финишира с време 19.52 секунди, а неговият съотечественик Ерион Найтън взе среброто с 19.75. Бронзът остана за Летсиле Тебого от Ботсвана с време 19.81 секунди.

В неотдавнашен пост в Инстаграм, Лайлс даде смела прогноза, че ще покрие 200 метра за 19.10, което щеше да бъде надалеч по-добро достижение от международния връх на Болт за 19.19. Неговото време обаче не бе даже най-хубавото му за сезона - 19.47, записано в Лондон през предишния месец.

" Искаше ми се да бъда по-бърз и най-малко да подобря държавния връх (19.31). След шест надпревари обаче не можеш да бъдеш отчаян от 19.5. Помня, че на първото ми международно бягах за 19.8 и бях супер отчаян. Дълго време отказвах да виждам повтаряне ", добави той.

He came, He saw, He conquered. completes the sprint double and storms to his 3rd consecutive 200m gold
— World Athletics (@WorldAthletics)

!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР