Американският щат Калифорния направи голяма крачка към разширяване използването на

...
Американският щат Калифорния направи голяма крачка към разширяване използването на
Коментари Харесай

Калифорния е на път да стане първият щат, изискващ соларни панели по жилищата

Американският щат Калифорния направи огромна крачка към разширение потреблението на възобновими източници за произвеждане на сила. Калифорния е на път да стане първият щат, който ще изисква слагане на слънчеви панели на съвсем всички нови жилища, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Калифорнийската енергийна комисия утвърди жилищните здания до три етажа, в това число фамилни къщи, да разполагат слънчеви съоръжения от 2020 година

Комисията е пресметнала, че смяната, дружно с осъществяването на други условия за успеваемост, приблизително ще усили разноските на жилищата в щата с 9 500 $. Калифорния е с един от най-скъпите пазари на парцели в страната, където еднофамилна къща коства 565 000 $.

Промените наподобява са подкрепяни от строителните бизнесмени, водачите в Калифорния и деятелите в изгода потреблението на възобновими източници.

На национално равнище слънчевата сила съставлява под 2% от производството на електрическа енергия в Съединени американски щати, съгласно американската Администрация за енергийна информация. Но секторът се разраства поради огромните слънчеви ферми и разпространяването на слънчеви панели по жилища и бизнес здания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР