Американският секретар по отбраната Джим Матис настоя за разследване на

...
Американският секретар по отбраната Джим Матис настоя за разследване на
Коментари Харесай

САЩ искат разследване на атаката в Сирия

Американският секретар по защитата Джим Матис настоя за следствие на офанзивата в Сирия, при която бяха убити съветски наемници, сражаващи се за проправителствените сили, оповестиха международните организации.

Русия призна, че петима нейни жители са били убити при бомбардировка, осъществена от водената от Съединени американски щати коалиция, защото са били част от група лоялни на режима в Дамаск бойци, които нападнаха позициите на Сирийските демократични сили.

„ Тези наемници са получили инструкции от някого. Съмнявам се, че 250-300 души, всички просто въодушевили се сами, внезапно прекосяват реката в територията на врага, стартират да обстрелват място и да маневрират с танкове. Така че ще се опитаме да изясним какво се е случило. Ще работим с всеки, който може да даде отговор на тези въпроси “, уточни Матис.

По време на офанзивата на по-рано през този месец съветското министерство на защитата настояваше, че няма свои чиновници в източната сирийска провинция. Според редица информации доста съветски наемници се борят в Сирия за частна военна компания, наричана „ Вагнер “. Наемниците не са непосредствено свързани с съветската войска и могат да бъдат употребявани за ползите на Русия в Сирия, като в същото време подсигуряват на Москва опцията да отхвърля каквото и да е свое присъединяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР