Американският разобличител Едуард Сноудън защити решението си да приеме руско

...
Американският разобличител Едуард Сноудън защити решението си да приеме руско
Коментари Харесай

Едуард Сноудън защити решението си да приеме руско гражданство

Американският изобличител Едуард Сноудън отбрани решението си да одобри съветско поданство макар рецензиите, на които е подложен, съобщи ДПА.

" В Русия съм, тъй като Белият дом съзнателно анулира моя паспорт, с цел да ме държи тук ", написа Сноудън в " Туитър ". Той също по този начин напомни случая с принудения да кацне във Виена през 2013 година аероплан на тогавашния боливийски президент Ево Моралес. Това се случи, когато Моралес се връщаше от посещаване в Русия, на фона на спекулациите, че Сноудън може да е на борда на неговия аероплан, оповестява Българска телеграфна агенция.

Президентът Владимир Путин даде съветско поданство на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати през септември. Миналата седмица Сноудън е получил съветски паспорт, сподели неговият юрист Анатолий Кучерена. Тридесет и девет годишният американец неведнъж даде ясно да се разбере, че се е принудил да подаде молба за леговище в Русия, защото има риск да бъде екстрадиран в Съединените щати, в случай че отиде в друга страна.

В петък представителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че Сноудън от дълго време демонстрира лоялност към Русия. Руското му поданство единствено ще затвърди този негов статут, добави Прайс.

Сноудън неведнъж е уверявал, че не сътрудничи с съветските управляващи.

През 2020 година в Русия на американеца му се роди наследник, който автоматизирано получи съветско поданство, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР