Американският разобличител Едуард Сноудън защити решението си да приеме руско

...
Американският разобличител Едуард Сноудън защити решението си да приеме руско
Коментари Харесай

Едуард Сноудън: В Русия съм, защото Белият дом анулира паспорта ми

Американският изобличител Едуард Сноудън отбрани решението си да одобри съветско поданство макар рецензиите, на които е подложен, съобщи ДПА.

" В Русия съм, тъй като Белият дом съзнателно анулира моя паспорт, с цел да ме държи тук ", написа някогашният чиновник на американското разузнаване в " Туитър ".

Той също по този начин напомни случая с принудения да кацне във Виена през 2013 година аероплан на тогавашния боливийски президент Ево Моралес, написа Българска телеграфна агенция. Това се случи, когато Моралес се връщаше от посещаване в Русия, на фона на спекулациите, че Сноудън може да е на борда на неговия аероплан.

Президентът Владимир Путин даде съветско поданство на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати през септември.

Миналата седмица Сноудън е получил съветски паспорт, сподели неговият юрист Анатолий Кучерена. 39-годишният американец неведнъж даде ясно да се разбере, че се е принудил да подаде молба за леговище в Русия, защото има риск да бъде екстрадиран в Съединените щати, в случай че отиде в друга страна.

В петък представителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че Сноудън от дълго време демонстрира лоялност към Русия. Руското му поданство единствено ще затвърди този негов статут, добави Прайс.

Сноудън неведнъж е уверявал, че не сътрудничи с съветските управляващи.

През 2020 година в Русия на американеца му се роди наследник, който автоматизирано получи съветско поданство, отбелязва ДПА.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР