Американският производител на спортни стоки Nike прави още една крачка

...
Американският производител на спортни стоки Nike прави още една крачка
Коментари Харесай

Nike продължава към метавселената – придоби дигитално студио с българско участие

Американският производител на спортни артикули Nike прави още една крачка към метавселената. След като сътвори собствен личен виртуален свят в платформата за игри Roblox, този месец компанията закупи цифровото студио RTFKT, основано от трима бизнесмени, в това число Стивън Василев, който има български корени.

В свое изказване Nike разгласи, че с тази договорка форсира цифровата си промяна. „ Придобиваме доста надарен екип от основатели с достоверна и обвързвана марка. Планът ни е да влагаме в марката RTFKT, да обслужваме и развиваме тяхната новаторска и креативна общественост и да разтеглим цифровия отпечатък и опциите на Nike “, разяснява основният изпълнителен шеф на спортния бранд, Джон Донаху.

Условията по договорката не се оповестяват, само че с нея Nike утвърждава желанията си да се концентрира върху метавселената.

През ноември компанията стартира своето виртуално пространство Nikeland, в което потребителите могат да купуват облекла, обувки и аксесоари с известното лого в специфичен шоурум, да влязат в централата на Nike или да се разходят в парка и на няколко спортни стадиони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР