Американският производител на полупроводници Broadcom обяви, че е приключил сделката

...
Американският производител на полупроводници Broadcom обяви, че е приключил сделката
Коментари Харесай

Broadcom приключи придобиването на VMware

Американският производител на полупроводници Broadcom разгласи, че е завършил договорката за придобиване на компанията за облачни калкулации и виртуализация VMware (която развива активност в България) на стойност 69 милиарда $, откакто по-рано разгласи, че е получила утвърждението на Китайската държавна администрация за контролиране на пазара (SAMR). Това беше последният антимонополен регулатор, който трябваше да утвърди договорката. Според изказване на SAMR, представено от Financial Times, китайският регулатор е одобрил придобиването с няколко " ограничаващи условия ".

" Broadcom Inc. и VMware, Inc. оповестиха през днешния ден, че са получили всички нужни регулаторни утвърждения и имат намерение да приключат придобиването на VMware от Broadcom на 22 ноември 2023 година ", се споделя в общото изказване на фирмите от вторник.

Сделката беше една от най-големите в световен мащаб, когато беше оповестена през май 2022 година Тя е следващата част от напъните на основния изпълнителен шеф Хок Тан да подтиква софтуерния бизнес на производителя на чипове.
Реклама
Преди да получи китайското утвърждение, договорката към този момент получи зелена светлина от Австралия, Бразилия, Канада, Европейски Съюз, Израел, Япония, Южна Африка, Южна Корея, Тайван и Обединеното кралство, както и не е имало спънки пред приключването ѝ според американското законодателство, се споделя в изказването на фирмите.
Забавена договорка
Първоначалната дата за привършване на договорката е била 30 октомври, само че е била забавена от китайския регулатор основно поради нарасналото геополитическо напрежение сред Китай и Съединени американски щати, заяви предишния месец FT, базирайки се на източници, осведомени с договарянията.

Тази седмица SAMR съобщи, че е възобновила разглеждането на договорката в петък, а в понеделник Broadcom е показала спомагателен " ангажиращ проект ", който ще понижи пазарното влияние на обединяването на двете компании, улеснявайки утвърждението на договорката.

В китайското регулаторно уведомление се споделя, че утвърждението му зависи от това дали слятото дружество няма да злоупотребява с пазарната си позиция, в това число дали ще разреши оперативна съгласуемост сред сървърите на VMware и снабдители на хардуер от трети страни. В него се прибавя също по този начин, че слятата компания би трябвало да предприеме " защитни ограничения ", с цел да отбрани " сензитивната информация " на съперниците на Broadcom, прибавя FT.
Реклама Свързани публикации Сливането на Broadcom и VMWare за 69 милиарда $ се отсрочва поради закъснение на утвърждение от Китай 31 октомври 2023, 07:57 VMware: Машината на най-голямата софтуерна компания в България 25 август 2023, 15:02 Nvidia не е единствената, която печели от " златната тресчица " на изкуствения разсъдък 9 юни 2023, 06:49 Вицепрезидентът на VMware Кит Колбърт: Офисът ни в България ще продължи да пораства 25 ноември 2022, 10:01
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР