Американският производител на оръжия Lockheed Martin и израелският изпълнител Rafael

...
Американският производител на оръжия Lockheed Martin и израелският изпълнител Rafael
Коментари Харесай

Lockheed Martin и израелската Rafael разработват лазерна система за ПВО

Американският производител на оръжия Lockheed Martin и израелският реализатор Rafael се сплотиха, с цел да разработят лазерна оръжейна система, основана на технология, която към този момент се създава в Израел и която може да бъде подготвена за пазара през идната година, съобщи Ройтерс.

Идеята, както обявиха фирмите, е да се създаде версия на " Железен лъч " (Iron Beam) - лазерна система за противовъздушна защита, която се създава настрана от " Rafael " и Министерството на защитата на Израел и за други страни.

Iron Beam мина серия от проби през предходната година, които " потвърдиха оперативните благоприятни условия на системата ", споделиха те.

Израел се надява да внедри Iron Beam още през идната година като доста по-евтина опция за обезвреждане на противников ракети и безпилотни летателни апарати, в сравнение с ракетите-прехващачи, които употребява сега.

Системата, чийто първообраз беше показан предходната година, употребява лазери за нагряване и неутрализиране на въздушни закани.

" Това съглашение ще разшири и разнообрази опциите, които можем да предложим на разнообразни клиенти ", съобщи Йоав Хар-Евен, основен изпълнителен шеф на държавната компания " Rafael ".

Железният лъч е предопределен да бъде допълнение към сегашната израелска противовъздушна защита, основана на " Железен купол ", " Прашка на Давид " и " Стрела " - системи, които изстрелват ракети-прехващачи, струващи сред десетки хиляди и милиони долари всяка. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР