Американският производител на електромобили Tesla се готви да съкрати над

...
Американският производител на електромобили Tesla се готви да съкрати над
Коментари Харесай

Tesla съкращава хиляди служители

Американският производител на електрически автомобили Tesla се готви да редуцира над 10% от чиновниците си, оповестява порталът elektek, като цитира изпратено до личния състав на компанията писмо.

От текста, подписан от боса Илон Мъск, се схваща, че съгласно него има " повтаряне на функции и функционалности в избрани области " и, с цел да се върне Tesla към растежа, са нужни " понижаване на разноските и увеличение на продуктивността ". Това ще засегне над 14 000 души, като в общественото пространство циркулират и информации за близо двойно повече.
 Tesla - проблеми и вероятности
Tesla - проблеми и вероятности

Компанията е изправена пред мощната конкуренция на Китай

Вече има и чиновници, които оповестиха в обществените мрежи, че са изгубили достъп до вътрешните системи - явен знак за бъдещето им в компанията. Няколко висши мениджъри към този момент нямат " значка " на Tesla в X/Twitter, само че формален коментар няма.

Това е поредна неприятна вест за Tesla и за притежателите на нейни акции. Доставките на компанията за първи път намаляваха на годишна база вследствие на жестоката конкуренция на основния китайски пазар и офанзивата на локалните играчи.

Мъск и компания се отхвърлиха най-малко на този стадий и от създаването на по-бюджетния електрически автомобил Model 2. Въпреки изказванията на милиардера за голям интерес към Cybertruck, неговото произвеждане също забавя движение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР