Американският производител на електромобили и слънчеви панели Тесла (Tesla) отчете

...
Американският производител на електромобили и слънчеви панели Тесла (Tesla) отчете
Коментари Харесай

Тесла отчете рекордна нетна печалба за последното тримесечие на 2022 г.

Американският производител на електрически автомобили и слънчеви панели " Тесла " (Tesla) регистрира рекордна чиста облага за последното тримесечие на предходната година - 3,69 милиарда $, което е с 59 % повече, в сравнение с за същия интервал на миналата година, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Приходите на компанията за последната четвърт на 2022 година възлизат на 24,32 милиарда $ - под упованията на анализаторите, които предвидиха те да доближат 24,67 милиарда $.

Изпълнителният шеф на " Тесла " Илон Мъск сподели, че без значение от оповестеното по-рано този месец понижение на цените на някои от колите с до 20 %, търсенето на продуктите на компанията е огромно, а продажбите са лимитирани от производството.

Някои анализатори споделиха, че намаляването на цените е симптом за спад в продажбите на " Тесла ", само че от началото на януари компанията записва най-значителния размер поръчки за начало на годината в историята си, както означи и Мъск в уебкаст с анализатори.

" Смятаме, че търсенето ще бъде положително макар евентуалното стесняване на пазара за коли като цяло. Търсенето доста надвишава производството ", акцентира Мъск и добави, че " Тесла " даже леко усилва цените.

В писмо до вложителите през вчерашния ден компанията разгласи, че тази година ще създаде към 1,8 милиона автомобила, а Мъск предвижда, че и продажбите ще са от този порядък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР