Американският президент спечели подкрепата на демократите в щата Мичиган на

...
Американският президент спечели подкрепата на демократите в щата Мичиган на
Коментари Харесай

Байдън и Тръмп печелят първичния вот в щата Мичиган

Американският президент завоюва поддръжката на демократите в щата Мичиган на първичните избори. Към момента Джо Байдън получава към 80% от гласовете макар протестния избор от мюсюлманската общност заради позицията му за войната в Близкия изток. Резултатът го приближава до номинацията за изборите през ноември.
Байдън завоюва щата с три процентни пункта разлика през 2020 година и резултатите дават индикация за позицията му в щата.
Джоуи Капелети, Associated Press

Успоредно с вота на демократите – се организира и този на републиканците. Спряганият за конкурент на Байдън – Доналд Тръмп, беше подсилен от над 60% от гласоподавателите съгласно предварителните резултати.
Тръмп завоюва всички избори досега и екипът му се надява да има задоволително делегати, с цел да получи номинацията на републиканците доникъде на март.
Джоуи Капелети, Associated Press

Ники Хейли, която съперничи на Тръмп за номинацията на Републиканската партия, получи близо 30% поддръжка. Въпреки това не се отхвърля от конкуренцията и възнамерява да остане в нея най-малко до идния Супер вторник, по време на който се гласоподава по едно и също време в 15 американски щата. До момента Хейли не е записала нито една победа против някогашния президент.Щатът Мичиган може да се окаже един от решаващите на вота за президент. През 2016 година локалните поддържаха Тръмп, само че през 2020 година застанаха на страната на Байдън. Следващите предварителни избори са на републиканците в Айдахо и Мисури по-късно тази седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР