Американският президент Доналз Тръмп е заявил по време на сутршената

...
Американският президент Доналз Тръмп е заявил по време на сутршената
Коментари Харесай

Тръмп обеща голяма сделка на Джонсън

Американският президент Доналз Тръмп е декларирал по време на сутршената си среща с английския министър председател Борис Джонсън, че Съединени американски щати ще сключат с Англия огромна комерсиална договорка, съобщи Ройтерс. Това стана по време на срещата на върха на страните от Г-7, която се организира във френския град Биариц.

Засега обаче не е ясно какво има поради Тръмп, който преди диалога похвали своя събеседник. "Джонсън е точният човек за министър председател за Брекзит и ще може сполучливо да изведе страната си от Европейския съюз ", съобщи американският президент.

Джонсън пък съобщи, че не чака договарянията със Съединени американски щати да бъдат сложни. Той добави, че английският бизнес има големи нъзможности на американския пазар.

Тръмп отхвърли информацията за напрежение сред водачите на Г-7, като посочи, че всички се схващат доста добре, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Преди да дойде във Франция подправените и отвратителни медии споделяха, че връзките с другите 6 страни от Г-7 са доста напрегнати и че двата дни на срещата ще бъдат злополука ", написа Тръмп в Туитър малко преди да се срещне с Джонсън.

"Е добре, имаме доста положителни срещи, ръководителите се схващат доста добре, а нашата страна стопански се оправя ужасно ", добави той.

По-рано пък изтече информация, че английският министър председател възнамерява да предизвести европейските водачи, че няма да изплати 30 милиарда лири (37 милиарда долара), планувани в съглашението за Брекзита, в случай че те не одобряват смяна на изискванията на договорката

Ако Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, съгласно английските адвокати държавното управление в Лондон ще би трябвало да заплати на Брюксел единствено 9 милиарда лири (11 милиарда долара) вместо 39 милиарда (48 милиарда долара), оповестява "Мейл он сънди ". Това се дължи на обстоятелството, че няма да има разноски, свързани с преходния интервал.

Според английският вестник при липса на компромис по въпроса за изискванията на Брекзита съгласуваната с Брюксел сума може да бъде съкратена даже до 7 милиарда лири (8,6 милиарда долара).

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, в случай че Брюксел не одобри основното искане на Лондон - да изключи от спроазумението защитната уговорка за Северна Ирландия.

Говорител на английското държавно управление пък отхвърли изказванията, че държавното управление обмисля да прекъсне работата на Народното събрание през септември, с цел да попречи на депутатите да разискват Брекзита.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР