Американският президент Доналд Тръмп заяви за постигната договореност с Полша

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви за постигната договореност с Полша
Коментари Харесай

Тръмп: Полша ще купи Ф-35, изпращаме още войници там

Американският президент Доналд Тръмп съобщи за реализирана договореност с Полша за покупката на изтребители-бомбардировачи от пето потомство Ф-35.
„ Празнуваме покупката от Полша на огромно количество самолети Ф-35 “, цитират медии думите на президента, съобщи БГНЕС.
Преди това почитан служител от Белия дом съобщи пред кореспонденти, че Съединените щати за направили работа по настояването на Полша за покупка на Ф-35 и са изпратили предложение на Варшава.
Запознат с ситуацията по този въпрос полски източник по-рано съобщи пред РИА Новости, че управляващите в Полша се надяват да ускорят приемането на американски бойни машини Ф-35, в случай че Съединени американски щати анулират доставката на такива самолети за Турция. През март военният министър на Полша подписа проект за техническата рационализация на въоръжените сили до 2026 година В рамките на тази стратегия е планувано закупуването на 32 многоцелеви самолета пето потомство до 2026 година
Тръмп съобщи още, че Съединени американски щати обмислят да изпратят още две хиляди бойци в Полша. Той сподели, че новите американски военнослужещи ще бъдат трансферирани в Полша от Германия, само че преди, че диалозите по въпроса още не са финализирани.
„ Те приказват за към 2000 бойци “, разкри американският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР