Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че Джъстин Трюдо е

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че Джъстин Трюдо е
Коментари Харесай

Тръмп се засегна от подигравките на лидери: Трюдо е двуличник

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че Джъстин Трюдо е двуличен, откакто бяха публикувани фрагменти по какъв начин канадският министър председател му се подиграва по време на срещата на върха на НАТО в Лондон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Той е лицемер ", сподели Тръмп в отговор на въпрос за изявлението на Трюдо по негов адрес, предава Българска телеграфна агенция.

Кадри, снимани по време на приема, даден през вчерашния ден в Бъкингамския замък в чест на водачите на страните от НАТО и излъчени по канадската телевизия Си Би Ес със надписи, документират, както наподобява, че Еманюел Макрон, Джъстин Трюдо и Борис Джонсън се майтапят за сметка на Тръмп, предадоха международните организации.

От фрагментите се вижда по какъв начин по време на многолюден диалог, в който вземат участие също холандският министър председател Марк Рюте и английската принцеса Анна, Джонсън пита Макрон за какво е просрочен за приема. Вместо Макрон Трюдо дава отговор на въпроса и споделя, че Макрон е просрочен, тъй като е трябвало да взе участие в траяла ненадейно дълго непланирана конференция дружно с Тръмп. Както и на предходната среща на върха и този път Тръмп подцени протокола и употребява обществените прояви със съюзнически водачи, с цел да дава отговор на въпроси на представители на интернационалните медии. По мотив на траялата 40 минути непланирана конференция на Тръмп, Трюдо с усмивка споделя на фрагментите, излъчени по канадската телевизия, че хората от екипа на Тръмп напряко са зяпнали от изненада.

" Намирам го за доста прелестен човек, само че истината е, че му споделих непосредствено, че не заплаща два % (за отбрана) и виждам, че не е доста щастлив по този мотив. Той не заплаща два %, а би трябвало да заплаща два %. Канада има пари ", сподели Тръмп за Трюдо по отношение на тематиката за разноските за защита на страните членки на НАТО, които съгласно американския президент би трябвало а са най-малко 2 % от Брутният вътрешен продукт. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР