Американският президент Доналд Тръмп засили нападките си срещу Министерството на

...
Американският президент Доналд Тръмп засили нападките си срещу Министерството на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп намекна, че ФБР може да е внедрило свой човек в предизборния му екип

Американският президент Доналд Тръмп ускори нападките си против Министерството на правораздаването, като загатна, че ФБР може би е внедрило собствен осведомител в предизборния му щаб през 2016 година или е вербувало някого от акцията му. Това заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп се въздържа да упрекна бюрото, че го е шпионирало и избра да приказва за сведения, че минимум един човек от ФБР бил " вграден " с политическа цел в акцията му, само че не сподели чии са тези изказвания. " Ако това е правилно, това е най-големият политически скандал на всички времена ", написа Тръмп в " Туитър ".

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, който в този момент е един от персоналните юристи на президента, съвсем неотложно омаловажи спекулациите на Тръмп за някакъв осведомител. Пред Си Ен Ен той сподели, че той персонално не е сигурен, че е имало подобен човек, и добави, че и президентът не е сигурен.

Нито Тръмп, нито Джулиани дадоха някакви доказателства за внедряване на някого от държавното управление в щаба на Тръмп. Дълго време ни се споделяше, че е имало някакво навлизане, сподели Джулиани. По едно време президентът мислеше, че е бил подслушван, добави той.

Според в. " Ню Йорк таймс " ФБР е употребило услугите на скришен информатор по време на следствието за дейностите на екипа на Тръмп по време на предизборната акция. Според източници на вестника такава роля играел американски академични учител, работещ във Англия, съобщи ТАСС. Той поддържал връзка с двама души, които тогава били съветници на Тръмп – Джордж Пападопулос и Картър Пейдж. И двамата са разследвани по отношение на изказванията за възможна интервенция на Русия в американската предизборна акция.

По мотив следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър Тръмп и някои негови съдружници са казвали, че хора от Министерството на правораздаването се стремят да саботират администрацията му, отбелязва Ройтерс.

ФБР отхвърли да разяснява изказванията за негов източник в екипа на Тръмп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР