Американският президент Доналд Тръмп заплаши Турция със сериозни санкции, ако

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши Турция със сериозни санкции, ако
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Турция със "сериозни санкции" заради задържан пастор

Американският президент Доналд Тръмп заплаши Турция със " съществени наказания ", в случай че не бъде освободен американски свещеник, чието задържане в допълнение усложни така и така напрегнатите връзки сред АНкара и Вашингтон.

В обществената мрежа " Туитър " Тръмп написа, че поради задържането на Андрю Брънсън, " огромен християнин, човек със семейство и отлично човешко създание, " Съединените щати ще наложат наказания на Турция.

" Той страда извънредно, " продължи президентът. " Този почтен човек на вярата би трябвало да бъде пуснат неотложно! " Подобни предизвестия пристигнаха и от вицепрезидента Майк Пенс, който се обърна към турския президент Реджеп Тайип Ердоган с думите че Анкара ще би трябвало да си " понесе следствията ", в случай че Брънсън не бъде освободен.

Изявленията на Тръмп в допълнение удариха лирата, която леко поевтиня до 4.89 за $, с цел да се върне до 4.842 към 18 ч. българско време.

Брънсън, който е от Северна Каролина и работи в Турция от над 20 години, е упрекван, че е помагал на мрежата на духовника Фетхуллах Гюлен, апетитен от Анкара за уредник на неуспелия опит за прелом през 2016 година Вчера, след повече от година и половина в турски затвор, Брънсън бе подложен от съда под домакински арест.

Източник на " Ройтерс ", осведомен със случая, споделя, че американски и турски представители са работили по съглашение, което би довело до освобождението му, и Вашингтон е очаквал тази седмица Брънсън да бъде дефинитивно пуснат от съда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР