Американският президент Доналд Тръмп вече е в Сингапур, където ще

...
Американският президент Доналд Тръмп вече е в Сингапур, където ще
Коментари Харесай

Тръмп вече е в Сингапур, кортеж го откара в хотел Shangri La

Американският президент Доналд Тръмп към този момент е в Сингапур, където ще се срещне с президента на Северна Корея Ким Чен Ун. Самолетът на Тръмп кацна във военната база Пайя Леба.
Гостът бе порещнат от министъра на външните работи на Сингапур Вивиан Блакришнан. Тръмп изясни, че се усеща ужасно, макар многочасовия полет.

Специалният конвой откара Тръмп в хотел Shangri La в центъра на града. Той се намира безусловно на 500 метра от хотел St. Regis, където е настанен Ун.

Кортежа на Тръмп представлявал внушителна панорама – над двайсет съпровождащи го лица в дипломатически и полицейски коли. Пред хотела президентът бе посрещнат от доста публицисти, само че той единствено им махна и не беседва с тях.

Историческата среща сред Тръмп и Ун би трябвало да се организира на 12 юни в хотел Capella, раположен на остров Сентоса. Анолизаторите са безапелационни, че това е историческо събитие, което може да даде нови направления в развиването на света. Установяване на мир на Корейския полуостров би било голямо достижение.

Всичко това ще стан ясно още след първите минути на диалога сред двамата водачи.

Преди дни Доналд Тръмп обави, че ще предложения публично Ким Чен Ун да посети Съединени американски щати. Той се надява, че продължението на разговора ще е в Белия дом.

Едно от упованията за срещата в Сингапур е двамата водачи да подпишат края на Корейската война от 1950 – 1953 година. Според уеб страницата Axios американският водач е подготвен да разиска и разкриване на посолство на Съединени американски щати в Пхенян.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР