Американският президент Доналд Тръмп ще поднови милитаризирането на полицията в

...
Американският президент Доналд Тръмп ще поднови милитаризирането на полицията в
Коментари Харесай

Тръмп ще милитаризира полицията наново

Американският президент Доналд Тръмп ще възобнови милитаризирането на полицията в страната.

С президентски декрет Тръмп ще възобнови спряното от предшественика му Барак Обама доставяне на пазителите на закона с военна техника на стойност 5,4 милиарда $.

Тръмп рече: Край на лотарията и фамилните визи за Съединени американски щати

"Не бъди простак " - антинацистката агитация, която заживя втори живот

Тя включва висококалибрени оръжия, гранатомети, бронирани коли, дронове, камуфлажни униформи и други принадлежности.

Забраната на Обама беше въведена във времената на всеобщо публично неодобрение през 2015 поради многото случаи на полицейско принуждение над чернокожи.

Според отчет на Белия дом от това време в някои случаи отговорът на силите на реда против всеобщите демонстрации тогава е бил като „ военна интервенция “.

След ограничаването полицията се принуди да изтегли доста неразрешени предмети от въоръжението си, а по нататъшни доставки от армията към полицията бяха спрени.

Идеята на Обама беше да спре конкуренцията във въоръжаването сред полицията и нарушителите по улиците на Съединени американски щати, а по едно и също време с това и "чувството у хората, че отсреща имат окупаторска мощ, а не такава, която им служи "

Критиците са на мнение, че техниката разрешава по-добро охраняване на публичната сигурност и по едно и също време с това оползотворява към този момент създадените военни средства.

#UPDATE President Trump will restart controversial sale of military equipment to US police forces https://t.co/uZ2wjnrihd pic.twitter.com/cTHzpq2Qw3
— AFP news agency (@AFP) August 28, 2017
Главният прокурор Джеф Сешънс съобщи по-рано, че Тръмп „ прави всичко по силите си, с цел да възвърне реда и справедливостта и да поддържа полицията в Америка “.

В понеделник Тръмп ще подпише изпълнителна заповед, която ще влезе в действие неотложно. Тя ще „ подсигурява, че може да получите животоспасяващото съоръжение, от което се нуждаете, с цел да изпълнявате своите обвързване и ще изпрати мощно обръщение, че ние няма да позволим незаконната активност, насилието и беззаконието да станат новото обикновено “, съобщи още Сешънс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР